Proč zmizel podnikatel Jan Moťovský (38)? Jedna ze stop policie: Osobní pomsta?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Proč zmizel podnikatel Jan Moťovský (38)? Jedna ze stop policie: Osobní pomsta?!

Podnikatel Moťovský s manželkou Kateřinou a dvouletou dcerkou.
Podnikatel Moťovský s manželkou Kateřinou a dvouletou dcerkou. (Aha! – Marek Pátek, Dalibor Puchta)

NICE/PRAHA – Francouzská kriminální policie se nyní intenzivně zabývá prověřováním posledních volaných čísel z mobilu kontroverzního podnikatele Jana Moťovského (38). Ty by mohly ukázat, s kým před svým zmizením komunikoval.

Francouzská kriminální policie se nyní intenzivně zabývá prověřováním posledních volaných čísel z mobilu kontroverzního podnikatele Jana Moťovského (38). Ty by mohly ukázat, s kým před svým zmizením komunikoval. „Pokud se jednalo o předem připravený a naplánovaný skutek, tak záznam telefonních čísel bude ale bezpředmětný,“ připouští francouzský policejní zdroj deníku Aha!

Kvůli verzi o únosu a vydírání policie učinila za pomoci Interpolu opatření, aby mohla ihned monitorovat jakýkoliv pohyb z bankovních kont Moťovského. „Dosud se však nic neděje, a tak tato pravděpodobná verze začíná mít velké trhliny,“ uvádí jeden z vyšetřujících inspektorů.

Moťovský se měl ve Francii údajně sejít s obchodníky jedné velké nejmenované společnosti, která obchoduje s realitami a s níž v minulosti obchodoval a velmi rychle zbohatl. Proto se policie zaměřila na verzi »osobní pomsty«. „Tato verze začíná nabírat reálnou podobu, jelikož policie obdržela několik anonymních informací o tom, že Moťovský údajně v minulosti neobchodoval s tzv. čistým štítem, a to, co se nyní stalo, si zasloužil,“ uvádí interní informace ze zprávy, která byla policii doručena.

Policie při vyšetřování zmizení Moťovského dostává i další informace, které nesouvisejí s jeho zmizením, ale s životem, který vedl. „Všechny informace policie shromažďuje a některé i prověřuje,“ potvrdil Aha! policejní inspektor.

Moťovský byl v Nice často vídán v luxusních restauracích a obchodech, kde nakupoval luxusní zboží s různými ženami – modelkami nejen českého původu. Moťovský se také často vyskytoval ve svých nemovitostech pokaždé v doprovodu jiné mladé ženy. „Během posledních měsíců jsem viděl čtyři různé mladé ženy, které pana Moťovského večer doprovázely a ráno s ním zase odcházely,“ popsal kriminalistům jeden z francouzských sousedů Moťovského.

„Vzhledem k těmto informacím policie nemohla dosud vyloučit i nenadálé zmizení Moťovského kvůli rodinným problémům, ukazujících na problémy v jeho manželství,“ píše se dále v policejním spisu.
Moťovského manželka Kateřina ale rodinné problémy odmítá. „Tohle by nikdy neudělal. Už jen kvůli naší dceři,“ řekla nedávno.

Kromě policie pátrá po Moťovském i soukromá detektivní kancelář, kterou si podle serveru iDnes za 500 tisíc korun najal bratr podnikatele Roman Moťovský...

Měl v kapse 72 900 000 korun?

Francouzský deník Le Figaro před několika dny uveřejnil článek, v němž informuje, že Moťovský přijel do Nice podepsat obchodní smlouvu. Deník se odvolává na listiny, z nichž je patrno, že Moťovský měl zaplatit 3 000 000 EUR, což je v přepočtu 72 900 000 korun, za apartmány ve vilové části v centru města. Při jeho příletu na letiště ho měl čekat švýcarský občan, který ho odvezl k hotelu Negresco, kde měl mít podnikatel schůzku. Píše se také, že Moťovský do Francie přiletěl s několika tisíci EUR v kapse, není však známo, zda měl u sebe v hotovosti celý finanční obnos. V listu se o Moťovském píše jako o »zlatém chlapci«, který zakoupil práva na Miss ČR a také je přítelem našeho úspěšného zpěváka Karla Gotta, z jehož vily vytvořil Gottland muzeum.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.