Zpráva policie o smrti Karla Svobody: Vraha nenajdeme! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zpráva policie o smrti Karla Svobody: Vraha nenajdeme!

Pochybnosti kolem sebevraždy Karla Svobody snad nikdy neskončí.
Pochybnosti kolem sebevraždy Karla Svobody snad nikdy neskončí.

PRAHA – Tajemství smrti Karla Svobody (†68) zůstává stále zahaleno rouškou tajemství! Jak deník Aha! už před časem informoval, znovu proběhlo řízení, na jehož konci se mělo rozhodnout, zda bude otevřeno prošetřování skladatelovy podivné smrti.


Hledali ho už třikrát!

Státní zástupce ale už potřetí případ uzavřel!

„Jde už o druhé prošetřování po oficiálním odložení případu a vždy jsme se tím začali zabývat na popud rodiny zesnulého. Tentokrát bylo vypracováno několik nových znaleckých posudků, ale ani ty neprokázaly, že by na smrti Karla Svobody měla podíl cizí osoba,“ sdělil nám zdroj ze státního zastupitelství. Podle něj například rodinní příslušníci žádali prošetření toho, v jaké poloze se nacházela střelná zbraň. „Měli informace, že při sebevraždě je taková pozice nesmyslná. Znalec to ale odmítl s tím, že právě v situaci, kdy se osoba zastřelí sama, jde o nejpravděpodobnější variantu umístění střelné zbraně,“ dodává muž obeznámený s vyšetřováním. „Abychom mohli případ smrti pana Svobody znovu otevřít, musely by se najít velmi závažné nové skutečnosti. O žádných takových nevím,“ potvrdil nám kolínský okresní státní zástupce Milan Hrubý už před časem. Kauza, která i po roce a půl stále rozdmychává vášně veřejnosti, tak nemusí být uzavřena ani po letech!


Autor: (daz)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.