Karel Gott na fotbale - Místo výkopu se podepisoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Karel Gott na fotbale - Místo výkopu se podepisoval!

Než Karel Gott provedl čestný výkop, musel rozdat spoustu autogramů, a proto začal zápas se zpožděním.
Než Karel Gott provedl čestný výkop, musel rozdat spoustu autogramů, a proto začal zápas se zpožděním. (Aha! – Marek Pátek)

ZICHOVEC – Před jeden a půl tisícem diváků zakončila Amfora ve vesničce Zichovec u Slaného svoji jarní sezonu. A celebrity výhrály nad domácím SK 6:3. A to se málem ani nezačalo hrát, protože nemohl být proveden čestný výkop, který vždy zápas zahajuje.

Před jeden a půl tisícem diváků zakončila Amfora ve vesničce Zichovec u Slaného svoji jarní sezonu. A celebrity výhrály nad domácím SK 6:3. A to se málem ani nezačalo hrát, protože nemohl být proveden čestný výkop, který vždy zápas zahajuje. Za vše totiž mohl nestárnoucí Slavík Karel Gott (68), který je čestným výkopářem Amfory. Příjezd jeho vozu způsobil ve Zichovci opravdový dopravní kolaps a pozdvižení.

Na Mistra totiž čekaly desítky lovců autogramů a fotografií. A tak se podepisoval a podepisoval a fotil s místními a samotný výkop na zahájení utkání byl opožděn. Gottova autogramiáda a fotografování dětí i dospělých totiž nebralo konce. Když jedné divačce s početnou rodinou prezident Amfory Petr Salava řekl: „Nevadí vám, že kvůli vaší fotografií čeká čtyřicet hráčů na slavnostní nástup?“, dočkal se lakonické odpovědi – „Nevadí!“

V dresu Amfory vyběhlo na trávník celkem jedenadvacet borců a Roman Skamene, který přijel pozdě, naběhl dokonce jen v ponožkách, jen aby nezmeškal představování před zápasem. „Vyjel jsem fakt včas, ale cesta nebyla příjemná,“ hájil se Skamene. „Nesmíš jezdit do Slaného přes Louny,“ dobíral si ho pak gólman Amfory Martin Michal.

Pěknými akcemi se blýskla i nová černá perla týmu, rodák z Guinea-Bissau Paolo Nanque, známý z »nováckého« seriálu Nováci. Ten v dresu Amfory nahradil Martina Tankweye. Parádní góly, které by ozdobily i finále Euro 2008, vsítili střelec hattricku Vladimír Hruška a Pavel Zuna. První ze střelců si všiml brankáře domácích, který stál na hranici šestnáctky, a dal mu branku přímo z výkopu, a Zuna zase vstřelil gól nechytatelnou střelou bodlem z dobrých dvaceti metrů… „Bodlo to sice bylo, ale historie se nebude ptát, jak gól padnul,“ bránil se Pavel Zuna narážkám spoluhráčů na to, že málem prokopl míč.

Další branky přidali ještě Vladimír Hron a Karel Vágner. Utkání rozhodoval Pavlín Jirků a v sestavě se kromě střelců branek objevili Lešek Semelka, Jan Rosák, Přemysl Bičovský, Jan Fiala, František Jakubec, František Veselý, Karol Dobiaš, Jiří Novotný, Petr Novotný, Petr Salava a další.Teď už na Amforu čeká velký zájezd do Finska v termínu 8. až 15. července.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.