Havel truchlí, Havlová sekla s divadlem! Důvod? Problémy se srdcem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Havel truchlí, Havlová sekla s divadlem! Důvod? Problémy se srdcem!

Havlová se potýká se závažnými zdravotními problémy a dva týdny před premiérou z Odcházení odstoupila.
Havlová se potýká se závažnými zdravotními problémy a dva týdny před premiérou z Odcházení odstoupila. (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Hra bývalého prezidenta Havla (71) Odcházení je snad prokletá! Po peripetiích, kdy ji kvůli autorovým požadavkům na obsazení odmítlo Národní divadlo a pro nedostatek fi nancí pak i Divadlo na Vinohradech, v ní nakonec nebude hrát ani Havlova manželka Dagmar (55), jíž ji psal na tělo.

Důvodem je její vážný zdravotní stav – recidivující onemocnění štítné žlázy, problémy se srdeční činností a nevyléčitelné řídnutí kostí – osteoroporóza. Havlovou nahradí Zuzana Stivínová (34).

Původně si Havel bez Dáši Odcházení ani nedokázal představit, však také požadavek na její obsazení do hlavní ženské role po boku Jana Třísky znamenal, že hru odmítlo Národní divadlo. Po finančním kolapsu Divadla na Vinohradech hra doputovala do Divadla Archa a zdálo se, že premiéře 22. května nestojí nic v cestě. Čtrnáct dní před premiérou však ze hry Havlová kvůli svému zdravotnímu stavu sama odstupuje, otazník visí i nad další herečkou Vlastou Chramostovou, která má také potíže se zdravím.

Už v minulosti Havlová přiznala závažné onemocnění štítné žlázy a srdeční problémy, nyní se potýká i s řídnutím kostí. „Havla mrzí, že se musela omluvit z účinkování v Odcházení. Její zdraví je však důležitější. Na premiéru se nepřestává těšit a neztrácí naději, že si v ní jeho žena někdy zahraje, byť třeba v jiném nastudování,“ říká Havlova tajemnice Sabina Tančevová. Stále také platí, že Havlová si zahraje ve filmové verzi Odcházení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.