Nominace na Českého lva: Žilková s Agátou bojovaly o místa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nominace na Českého lva: Žilková s Agátou bojovaly o místa

Chvíli před přenosem začal boj o místa. Veronika Žilková a Agáta Hanychová si nakonec svá křesílka uhádaly.
Chvíli před přenosem začal boj o místa. Veronika Žilková a Agáta Hanychová si nakonec svá křesílka uhádaly.

PRAHA – Nominační večer k filmovým cenám Český lev? Veronika Žilková (45) s dcerou Agátou (22) se popraly o místa v přední řadě, Aňa Geislerová (31) šokovala novým účesem – chtěla se podobat Viktorii Beckham?


A Alice Nellis (37) a Jan Svěrák (43) překypovali dobrou náladou. Tajnosti režisérky Nellis totiž získaly 10 nominací a Vratné lahve Jana Svěráka jen o jednu méně. A moderátorka večera Ester Kočičková (39) přenos málem nestihla, protože se zdržela na záchodě...

Jako už tradičně dorazil ve špatné náladě do pražské Lucerny Pavel Landovský (70). Postěžoval si, že jeho levá noha ho zlobí víc než obvykle, a proto byla nezbytná hůlka. S přibývajícími panáky však dřevěná hůl spíše než podpěra sloužila jako útočná zbraň, kterou odháněl fotografy a novináře. Kliknutím zvětšete„A vy si na mě taky dejte pozor,“ hrozil jedné z přítomných novinářek, a to i přesto, že si ho nikterak nevšímala.

Své ostré lokty použily i Veronika Žilková a její dcera Agáta v souboji o místa. Nakonec vyhrála Žilková. O křesla se však rvaly zbytečně. Agáta Hanychová asi očekávala nějakou nominaci – coby herečka se totiž objevila ve filmu Crash Road – ten ale nezískal vůbec nic.

Kliknutím zvětšeteS cigaretou v koutku úst posedávala po skončení televizního přenosu na baru Aňa Geislerová. S novináři se ale nebavila. „Nebudu se s vámi o ničem bavit, neberte to osobně,“ řekla Geislerová.

Nominace

NEJLEPŠÍ FILM
Vratné lahve
Tajnosti
Václav

NEJLEPŠÍ HEREC V HLAVNÍ ROLI
Ivan Trojan (Václav)
Zdeněk Svěrák (Vratné lahve)
Karel Roden (Tajnosti)

NEJLEPŠÍ HEREC VE VEDLEJŠÍ ROLI
Jan Budař (Václav)
Pavel Landovský (Vratné lahve)
Boleslav Polívka (ROMing)

NEJLEPŠÍ HEREČKA V HLAVNÍ ROLI
Iva Bittová (Tajnosti)
Marion Cotillard (Edith Piaf)
Daniela Kolářová (Vratné lahve)

NEJLEPŠÍ HEREČKA VE VEDLEJŠÍ ROLI
Martha Issová (Tajnosti)
Zuzana Bydžovská (Gympl)
Anna Geislerová (Medvídek)

O čem jsou nominované filmy

Václav
Václav je vesnický outsider, který ve svých 40 letech žije s maminkou pod jednou střechou. Příběh vypráví o jeho útrapách a radostech...

Tajnosti
Film popisuje příběh ženy ve středních letech, která má zdánlivě úplně všechno. Má v sobě ale i tajemství, jež se v jejím idylickém životě pomalu mění v časovanou bombu.

Vratné lahve
Hrdinou příběhu je učitel v důchodu, který přijme brigádnické místo ve výkupu lahví v jednom pražském supermarketu. Zdeněk Svěrák zapojil do příběhu osobní zkušenost s podzimem života.


Foto Aha! – David Kundrát

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.