Schillerová vyhazovala slupky do koše a ... POKLAD! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Schillerová vyhazovala slupky do koše a ... POKLAD!

Alena Schillerová
Alena Schillerová (Blesk:Michal Protivansky/CNC)

Působení Aleny Schillerové (59) na sociálních sítích dělí veřejnost na dva tábory, zatímco jedněm by patrně nevadilo, kdyby se bývalá ministryně financí spíše stáhla, jiní čekají na každý další příspěvek - když na to totiž přijde, Alena hýří vtipem anebo klidně zatančí.

V jednom z posledních příspěvků uštědřila vládě Petra Fialy pořádný políček a zvládla to při loupání brambor. „Nejlepší lekce z moderní historie je otevřít si dva roky starý nákupní leták. Kdo by to byl řekl, že stačí nevyhodit reklamní papíry, které vám cpe poslíček do schránky, a najednou máte doma nesmírně cenný archeologický nález. Ten můj je z 1. března 2022," začíná její vyjádření na facebookovém profilu. 

Prostor X: Rozhovor s Alenou Schillerovou

Video se připravuje ...

„Mezi slupkami na mě vykoukl nápis: Granko 400 gramů. Předtím 94,90 Kč, nyní 49,90 Kč! Pamatuji se, že jsem jako malá dostala od maminky kakao, kdykoli jsem o něj požádala. Teď po půl století zase s láskou vzpomínám, jak jsem ho dělala mým dětem a jak byly spokojené, když s ním mohly usednout v pyžamu k pohádce,“ zavzpomínala a hned smečovala na současný stav, který má na svědomí vláda nynějšího premiéra. „Stačily dva roky Fialovy vlády. Pod tímhle jednoduchým lidským štěstím jménem Granko svítí cenovka 150,90 korun. Když máte štěstí, seženete ho v akci za 89,90,“ říká také. 

„Vyklepávám bramborové slupky do koše a otáčím leták: chléb 670 gramů v akci 16,90 Kč. Dneska ten stejný chleba, když na radu ministra několik dní nejíte a čekáte na akci, stojí kolem 35 korun. Nemusím dál číst, příběh se opakuje na každé straně. Okurky, které před dvěma roky stály 44,90, jsou teď za 75,80. Pomazánkové máslo místo 26,90 stojí 41,70," míní. Nakonec apelovala na samotného premiéra. „Dlužíte vysvětlení lidem, pane Fialo, proč se musí dvakrát rozmýšlet, jestli udělají dětem kakao nebo jestli by neměli oželet okurky jako přílohu k obědu.“ 

Schillerová tepala Fialu: Nízká inflace se dala čekat, oslavné tiskovky jsou to poslední, co by měl pořádat

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.