Nešťastná seriálová legenda Satoranský: Proč mě nikdo nechce? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zoufalá seriálová legenda Jaroslav Satoranský: Proč mě nikdo nechce?

Pohřeb Antonína Kachlíka. Rozloučit se přišla Jiřina Bohdalová, Zdeněk Troška a Jaroslav Satoranský.
Pohřeb Antonína Kachlíka. Rozloučit se přišla Jiřina Bohdalová, Zdeněk Troška a Jaroslav Satoranský. (Blesk:TONDA TRAN Tonda Tran)

Když se objevil ve Zlaté labuti, všichni se divili. Prohlásil totiž, že s natáčením skončil. Byl to ale omyl! „Řekl jsem skončil, protože už nedostávám žádné nabídky,“ vysvětlil Aha! Jaroslav Satoranský (84), který po 45 letech znovu natáčel s Petrem Kostkou (85).

Major Koutný ze seriálu Policie Modrava byl moc rád, že dostal nabídku zahrát si v seriálu Zlatá labuť. „Šlo sice o epizodní malou roličku, snesl bych víc, ale i tak jsem za ni velmi rád,“ netajil herec, který si zahrál na odbojáře a kamaráda majitele obchoďáku Kučery nejstaršího v podání Petra Kostky (85).

Navíc se Satoranský v Labuti před televizní kamerou objevil s Kostkou po 45 letech. „Naposledy jsme spolu hráli v seriálu Inženýrská odysea, a to bylo někdy v roce 1979. Jinak s Petrem samozřejmě hrajeme v divadle,“ vzpomněl Satoranský.

S Kostkou herec exceluje ve hře Hrdinové v Divadle Kalich. V Divadle na Vinohradech, kde už je v angažmá 58 let, má zase roli ve hrách Člověk nikdy neví od Bernarda Shawa a ve Vzpouře lásky od Lope de Vegy. Ta má ovšem už 2. března derniéru. „Nic nového nezkouším a všechno jenom dohrávám. Jsem starý a nepoužitelný, ale beru to s pokorou,“ zdůrazňuje jedna z našich posledních velkých hereckých legend, která by moc ráda hrála dál. Je smutné, že ho nikdo nechce obsazovat...

Krkonošské pohádky – i po 40 letech nejoblíbenější večerníček

Video se připravuje ...

Přestat nechce

„Přestanete hrát, přijde splín, a to je konec,“ míní Satoranský. Na druhé straně herecký bard moc dobře ví, že stáří nezastaví a že rolí starých dědků zase také není tolik. „Spousta kolegů už nás ve vinohradském divadle opustila, takže teď už jsem tam asi služebně nejstarší. A jsem moc vděčný, že mě tam pořád nechávají a chovají se ke mně moc hezky,“ přemýšlí herec. Přestat hrát nechce. O tom svědčí i fakt, že Aha! herec nedokázal odpovědět na otázku: Co budete dělat, až nebudete hrát?



Přečtěte si
stoura
9. 3. 2024 • 13:31

defakto
3. 3. 2024 • 12:43

... tenkrát byl ještě mladý . Dnes už bohužel se mi zdá , že jakoby stratil hlas , vlastně jenom šeptá.

defakto
3. 3. 2024 • 12:36

... když jej budou režiséry potřebovat , určitě si jej obsadí.do role nějakého dědka. Ale v jeho věku by už nebylo žádnou ostudou zůstat v důchodu a věnovat se svým koníčkům , stýkat se s kamarády , se svou rodinou , prostě žít tak jak žijí aj jiní důchodci.

Jiri Levy
3. 3. 2024 • 05:48

V jeho nejslavnější roli Jeníka Hamra nebyl vůbec mdlý .

Jan Kocián
2. 3. 2024 • 17:15

Jaroslav Satoranský = uspávač hadů

Diváci už si zvykli, takže to není problém.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.