Vzpoura v divadle kvůli Donutilovi: Padaly hlavy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vzpoura v divadle kvůli Donutilovi: Padaly hlavy

Miroslav Donutil
Miroslav Donutil (Foto Aha! – P. Machan, M. Pekárek, D. Kundrát, D. Kolářová, ČTK/K. Mevald)

Herecký pár Jana Hlaváčová (†85) a Luděk Munzar (†85) platívali za hlavní esa činohry Národního divadla. Není proto divu, že si svou pozici nechtěli nijak ohrozit a zvlášť v době, kdy divadlo přijímalo nové herecké tváře. Například tehdy mladý talent - Miroslava Donutila (72)...

Donutil se stal pro staré bardy okamžitě trnem v oku. Hlaváčová i Munzar tehdy orodovali za jeho „odstranění“ i u politiků. 

Jana Hlaváčová: Divadelní hvězda, která rezignovala na život

Video se připravuje ...

„Tehdy mě navštívili a jako ministra kultury mě přímo zapřísahali, abych prý proces vrůstání sklepního divadla, které tenkrát hrál pan Donutil, do Národního divadla nedopustil, abych ho zastavil,“ přiznal v cyklu České televize Neobyčejné životy i tehdejší politik Milan Uhde. Ačkoli by teoreticky mohl, do procesu tehdy nijak nezasáhl, což se posléze ukázalo jako prospěšný krok, neb jen Sluha dvou pánů v pojetí Donutila divadlu vydělal přes tři sta milionů korun. 

Vztek Munzara a Hlaváčové nakonec vyústil v jejich trucovitý odchod. Divadlo následně přijalo dnes již velká jména, například Josefa Kemra či Rudolfa Hrušínského, mezi nováčky se zařadili i Zuzana Bydžovská, Oldřich Kaiser, Ladislav Mrkvička, Jiří Kodet nebo Jana Preissová.

Hlaváčová odmítá očkování. Vnuk Hegerové o pohřbu. A Rosák do zpráv!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
stařec
28. 1. 2024 • 10:52

Nechlastej tolik!!!

stařec
28. 1. 2024 • 10:51

Ty jsi opravdu tak omezený,že nevíš proč???

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.