Překvapivé přiznání Donutila: Rupnul na gymplu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Překvapivé přiznání Donutila: Rupnul na gymplu!

Miroslav Donutil
Miroslav Donutil (Foto Aha! – P. Machan, M. Pekárek, D. Kundrát, D. Kolářová, ČTK/K. Mevald)

Je excelentním hercem a držitelem Českého lva. Ve škole ale Miroslav Donutil (72) moc nevynikal. Na jazykovém gymnáziu měl nevalný prospěch, a v maturitním ročníku dokonce propadl!

Co budoucímu herci ani trochu nešlo? „My jsme měli na škole angličtinu, francouzštinu, latinu a ruštinu,“ začal Donutil s vysvětlováním. „Ruštinu a latinu jsme mít museli, anglicky jsem se učit chtěl a francouzštinu jsem pustil k vodě,“ uvedl. To se mu ale zle vymstilo a na konci maturitního ročníku ho nechala učitelka propadnout. Zapracovat na francouzštině ho přimělo až to, že úspěšně složil zkoušky na JAMU a maturitu prostě potřeboval dodělat.

Donutil s manželkou na MFF KV: Vyznání ve výtahu!

Video se připravuje ...

Přijetí na JAMU herce motivovalo natolik, že se za tři měsíce našprtal více než za celé roky ve škole. Učil se totiž od kamaráda, který zrovna studoval ve francouzském Dijonu. „Ten mě naučil francouzsky,“ zavzpomínal Donutil. „Když jsem pak u reparátní komise spustil, profesorka jen koukala. Ředitel řekl, že z pětky na jedničku by to byl velký skok, jestli se spokojím s dvojkou,“ dodal herec v talkshow 7 pádů Honzy Dědka, kterou můžete vidět dnes od 21:35 na Primě.

Živý mezi mrtvolami...

Jeho první angažmá bylo v Divadle Husa na provázku, kde Donutil sehrál na 65 rolí. Poté hrál v Národním divadle, kde se mu ale hned na začátku povedlo, ne vlastní vinou, urazit tamní herecké bardy. Po Donutilově první premiéře Strýčka Váni, kde hrál s Bronislavem Poloczkem (†72), Miroslavem Macháčkem (†68) a Aloisem Švehlíkem (84), totiž v Lidových novinách vyšlo, že se na scéně konečně objevil živý herec mezi mrtvolami. „To je skvělej nástup, nicméně vám to nepomůže. To byli velcí herci a samozřejmě se jich to dotklo,“ vysvětlil Donutil.

Sára Affašová a Martin Donutil na Českém lvu: Prozradili detaily jejich svatby!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Jaroslav Vašíček
30. 11. 2023 • 16:01

j.p.toman Představte si to,že já to také zažil při maturitě na klasickém gymnaziu a rozhovalo se o známce z latiny nebo možnost z řečtiny.To vy asi neznáte.

Jaroslav Vašíček
30. 11. 2023 • 15:54

Blbečku "alfa!". A co tak sluha dvou pánú? To jste ještě nebrali,že?

Eva Komárková
28. 11. 2023 • 10:31

Tisíckrát to opakuje v tv a na besedách. V Národním mně zklamal jeho výkon ve hře Naši furianti. Ať se jde vys😦at celej Donutil !

hejhej
28. 11. 2023 • 10:02

Překvapivé ??? Autor článku asi není normální . O této záležitostí ví celá republika, p. Donutil o ní veřejně a opakovaně vyprávěl.

Celebrity-chachacha
28. 11. 2023 • 09:44

Já propadl málem z dějepisu (8 třída ,a jinak samé trojky )a stejně jsem pak dělal v zahraničí pro japonskou firmu v oboru funk,solar a satelitní časomíry. Takže co na tom jak se komu vedlo ve škole, když to fakt nebavilo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.