Donutil překvapil: Hledal štěstí u kartářky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Donutil překvapil: Hledal štěstí u kartářky!

Miroslav Donutil
Miroslav Donutil (Foto Aha! – P. Machan, M. Pekárek, D. Kundrát, D. Kolářová, ČTK/K. Mevald)

Kdo by to do něj řekl! Miroslav Donutil (73) chce zřejmě vědět, na čem je. Jeden z nejoblíbenějších herců byl u věštkyně, aby nakoukl do budoucnosti. „Moje životní role ve filmu prý teprve přijde,“ prohlásil herec poté.

A hned se také s novou zkušeností svěřil kamarádovi Ivanu Fílovi (67) – spisovateli, režisérovi, fotografovi a scenáristovi v jedné osobě. „Mirek si zapálí cigáro a povídáme si o mém novém, ještě nedokončeném románu Tisíc očí a o postavě, která ho tak fascinuje, že půl hodiny jen poslouchá a neřekne ani slovo,“ popsal Fíla jejich nedávné setkání. „To bude tvoje životní role, jestli z toho vznikne film,“ řekl Donutilovi.

Hvězda filmu Atlas ptáku Miroslav Donutil: Milenkám bych jméno nevybíral

Video se připravuje ...

Ten nevěřil svým uším. „A víš, že mi nedávno jedna věštkyně řekla, že moje životní role ve filmu teprve přijde a napíše ji režisér, scenárista, spisovatel a fotograf, který píše i německy. A to jsi ty!“ odpověděl Fílovi, který v roce 1977 emigroval do Německa, kde vystudoval režii a scenáristiku. „Babizna jedna předvídavá!“ dodal Donutil se smíchem.

Filmové trháky jako Pelíšky, Dědictví či Román pro muže zřejmě pro něj a jeho hereckou kariéru ještě vůbec nic neznamenají. Největší sláva je podle karet teprve na cestě, a tak herec číhá na svou velkou příležitost.

Prostor X: Rozhovor s Miroslavem Donutilem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.