Zpověď Švehlíka z Docenta: MŮJ BOJ S NEDOSTATKEM KYSLÍKU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zpověď Švehlíka z Docenta: MŮJ BOJ S NEDOSTATKEM KYSLÍKU!

Alois Švehlík převezen v záchrance.
Alois Švehlík převezen v záchrance. (Archiv Blesku)

Jako by nestačilo, že má za sebou dvě operace rakoviny štítné žlázy! Alois Švehlík (83) prodělal covid-19 a dosud se potýká s následky. To byl také důvod, proč pro něj před 14 dny jela sanitka s kyslíkovou maskou a převezla ho do špitálu.

Teď už je herec naštěstí doma a komunikuje. „Ano, špatně se mi dýchá doteď! Jsou to pozůstatky covidu, který jsem prodělal,“ přiznal deníku Aha! problémy s dýcháním a svůj boj s nedostatkem kyslíku. „Není to ale nic vážného, jsem jinak zdravý,“ snažil se zlehčovat herecký bard, který v neděli večer zazářil ve druhém díle minisérie ČT Docent. Tam dokonce tak věrohodně ztvárnil infarkt myokardu, že vyděsil i svého seriálového syna Ivana Trojana (58).

Seroš X: Docent

Video se připravuje ...

Strach o hlas

I při vší herecké bravuře si nešlo nevšimnout, že se herci špatně dýchá. Podle Švehlíka nemá jeho dýchavič - nost ale nic spole čné - ho se štítnou žlázou. Ostatně herec se po druhé operaci šetří. V roce 2006 mu lékaři našli nezhoubný nádor v krku a herec se musel podrobit operaci. „Když jsem se ráno probudil, první, co jsem zjišťoval, bylo, jestli mluvím,“ vzpomínal Švehlík. Nádor mu lékaři tehdy úspěšně odstranili, hlas zůstal a herec přestal kouřit.

Miroslav Etzler po zápalu plic: V mém věku kolem sebe potřebuji hodně zdravotníků

Video se připravuje ...

A víc už ani slovo

Přesto se po sedmi letech nemoc vrátila. Po druhé operaci nemohl téměř mluvit. Na jeviště Národního divadla se nakonec vrátil, ale vybírá si role, při nichž nemusí hlas příliš namáhat. A modlí se, aby jeho milovaný Jack Nicholson ( 85) nenatočil další film, cha r ismat ickým chraplákem by už ho totiž nezvládl nadabovat. „A tak snad chápete, že už se nechci o nějakém mém dýchání dál vybavovat,“ odtušil Švehlík na závěr.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.