Král a Kate v péči lékařů! Operace na onkologii? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Král a Kate v péči lékařů! Operace na onkologii?

Princezna Kate z Walesu a král Karel III. čelí drsnému obvinění
Princezna Kate z Walesu a král Karel III. čelí drsnému obvinění (Profimedia)

Leden nezačíná pro britskou královskou rodinu právě nejšťastněji, ba naopak. Panovník i jeho snacha Kate (42) řeší závažné zdravotní problémy a oba musejí na operaci! Princezna z Walesu ji má dokonce už za sebou, Karla čeká zákrok příští týden.

Palác včera nejprve informoval o stavu princezny Kate (42), která má po údajně plánované operaci břicha zůstat pacientkou nejmenované londýnské kliniky po příštích 10 až 14 dní a pak se až do Velikonoc v soukromí zotavovat! „Princezna doufá, že veřejnost pochopí její přání, aby její osobní lékařské údaje zůstaly soukromé,“ stálo v oficiálním prohlášení. Celá země tak doufá, že nešlo o nic vážného. Karla III. pak příští týden čeká zákrok kvůli zvětšené prostatě. „Nález Jeho Veličenstva není život ohrožující,“ ujišťuje veřejnost Buckinghamský palác.

Na klinice, kde se nyní princezna z Walesu nachází, je přední onkologické centrum. To je vybaveno nejmodernějšími špičkovými technologiemi a stará se pacienty, kteří podstupují chemoterapii, radioterapii a další léčbu. Do moderních technologií se řadí robotická radioterapie „CyberKnife“, jež je určená pro pacienty s rakovinou prostaty a vyznačuje se bezbolestnou a šetrnější aplikací, ale i technologie nazvaná „SpyGlass“ pro pacienty, kteří potřebují endoskopii a imunoterapii CAR-T u pacientů trpících rakovinou. Od roku 2019 se na prestižní klinice nachází také vlastní specializované centrum pro robotickou chirurgii.

Britský velvyslanec v ČR Matt Field: První rozhovor v češtině. Přijede do ČR král Karel III.

Video se připravuje ...

Oficiální portrét Karla III.: Takhle bude viset všude

Školy, školky, úřady nebo třeba policejní stanice, tam všude bude v Británii viset tento nový portrét krále Karla III. (75). Zesnulou maminku Alžbětu II. (†96) už postupně nahrazuje na známkách, mincích, bankovkách a nejnověji už se jeho oficiální portrét distribuuje do institucí po celém Spojeném království.

Král v uniformě britského námořnictva.



Přečtěte si
AHel
18. 1. 2024 • 12:00

Držím palce, brzké uzdravení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.