Jana Břežková z Upíra z Feratu: Velký návrat zkrvavené hvězdy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jana Břežková z Upíra z Feratu: Velký návrat zkrvavené hvězdy

Jak dnes žije nahá kráska z filmu Upír z Feratu Jana Břežková (80)
Jak dnes žije nahá kráska z filmu Upír z Feratu Jana Břežková (80) (M. Hykl, NFA/Dora Kubíčková, TV Nova, archiv)

Do diváckých srdcí se zapsala hlavně jako krásná automobilová závodnice Luisa v Herzově hororu Upír z Feratu (1981). Dnes herečka Jana Břežková (80) už téměř netočí, stále ale hraje v Činoherním klubu, ve kterém je od roku 1967. Dnes večer ji tam čeká velká premiéra!

Na stříbrném plátně se naposledy objevila v rodinném filmu Modrý tygr (2012) a televizní diváci ji mohli naposledy vidět jako přísnou učitelku Kobrovou v sitcomu Comeback (2010). Od té doby se před kamerou neobjevila. Stáhla se do ústraní a téměř neposkytuje rozhovory. Deník Aha! s ní ale mluvil na generální zkoušce hry Nejbližší, která má dnes večer premiéru.

Co všechno předpověděli kultovní Návštěvníci? Komu šlo při natáčení o život a proč musel seriál do trezoru?

Video se připravuje ...

Vzpomínka na Londýn

V černé romantické komedii si představuje babičku. Přiznává, že zkoušení jí dalo hodně zabrat, takže v nadcházejícím roce chce hlavně oddych. „Tohle bylo tak strašlivě vyčerpávající, že mě čeká odpočinek. Zkoušeli jsme od září a bylo to denně,“ popsala herečka. Ležet doma se ale rozhodně nechystá, tráví totiž čas se synem – vedoucím pražského kina Ponrepo Davidem Havasem (37). „Od syna jsem dostala k Vánocům hodně drahý lístek na letní koncert Roda Stewarta. Už jsme na něm spolu byli před pár lety v Londýně,“ prozradila pyšná máma.

Společnost mužů

A s kým tráví čas, když není se synem? „Nejsem typ, že bych měla kamarádky. Vždy jsem měla spíš kamarády, ale hlavně parťáky v divadle. Byli jsme velice kompaktní skupina, nemohli jsme si dovolit někoho navzájem shodit. Situace byla složitá – někdy jsme hráli blbý hry, někdy zase geniální,“ přiznala herečka, která byla dlouholetou životní partnerkou herce a režiséra Miroslava Macháčka (†68). V nové hře Nejbližší hraje i Václav Šanda (34) alias Štěpán z Troškovy pohádky Čertova nevěsta, s nímž má také kamarádské vztahy. „Vašek je můj soused! Pomáhá mi s nákupem nebo když je potřeba něco přestěhovat,“ svěřila Břežková s úsměvem.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.