Otevřená zpověď Jana Krause: Utajené rodinné trauma | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Otevřená zpověď Jana Krause: Utajené rodinné trauma

Ivana Chýlková a Jan Kraus
Ivana Chýlková a Jan Kraus (Česká televize)

Že jsou Vánoce svátky klidu a pohody? Pro jednoho z nejoblíbenějších moderátorů současnosti, Jana Krause (70), tedy rozhodně ne. Už léta k nim chová silné antipatie. Ostatně, má pro to pádné důvody...

„Otec Vánoce nesnášel asi ještě víc než já. Maminka spekulovala, že někdy kolem 22. vyvolá konflikt, aby mohl být přes Vánoce uraženej. Vysvětlovala to tím, že nemá dárky, protože nechce utrácet. Myslela si, že bude mazaná a konflikt nevyvolá, což pro ni bylo nadlidské úsilí, ale pro nás bylo ohromné překvapení, že on se s náma přestal bavit i tak - bez konfliktu. Tvářil se, jako bychom ty Vánoce zavinili my. Zajímavé bylo jenom to, že on se s náma přestal bavit, byl v pracovně, my byli vedle a tam jsme měli nadílku. On si dělal svoji práci a tvářil se, že Vánoce slaví jenom část rodiny bez něj,“ přiblížil Kraus smutnou podobu Vánoc, na které nerad vzpomíná, pro magazín Sedmička. 

Show Jana Krause: Bohdalka miluje vaječňák a skutečný smích publika

Video se připravuje ...

„Žádné dárky nikomu nedával, my jsme si na to časem zvykli. My jsme jemu dárky dávali a nosili mu je do pokoje, na což on si časem zvyknul taky. Vždycky to mlčky převzal, nechal to na straně, že ho to jako nezajímá, ale pak už druhej den, když se mu nálada zlepšovala, se tím začal zaobírat. Proto posledních patnáct let jsme měli Vánoce bez něj a on dával najevo, že on tyhle blbosti neslaví,“ pokračoval v důvodech, proč ke Štědrému dni sám chová odpor. 

Traumatizující nebyly Vánoce jen pro něj samotného, ale i pro jeho maminku. „Nejhorší Vánoce začaly, když tu nebyli mí sourozenci. Ty byly velmi tristní. Byly tristní v tom, že nám samozřejmě všichni z té rodiny chyběli, ale my jsme na sebe dělali, jako že ne, abychom se ještě neoslabovali. A traumatizující to bylo taky v tom, že maminka celé to vánoční období dost intenzivně v noci probrečela, i když tajně. Dělala, že nebrečí, a já jsem ráno dělal, že o tom nevím. Proto jsem Vánoce nenáviděl,“ dodal. 

Šampión UFC u Jana Krause: Co moderátor řekl na Procházkův výkon?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.