Nový seriál Smysl pro tumor: Bartoška obětoval své vlasy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Bartoška bez vlasů: Dost jsem v zimě mrznul

Mrazivá role pro Bartošku: Holá hlava a rakovina!
Mrazivá role pro Bartošku: Holá hlava a rakovina! (Foto – P. Machan, Česká televize)

Když točil seriál Smysl pro tumor, nenapadlo ho, že se mu rakovina vrátí do života. Jiří Bartoška (76) představuje dlouholetého onkologického pacienta, bývalého tiskaře Antonína Vaňka. „Když mi oholili hlavu, dost jsem v zimě mrznul,“ přiznal herec.

V současné době je oblíbený herec v péči onkologů z motolské nemocnice. Nepřišel ani na včerejší prezentaci nového seriálu ČT, který pojednává nejen o dopadu rakoviny na rodinné vztahy. „Vět šinu natáčení jsem proležel v posteli. Odpadly všechny ty režijní pokyny – přijď zleva, tady si sedni, odejdi stejnou cestou...“ popisuje Bartoška.

Bartoška bojuje s rakovinou. Dusno ve sněmovně. A pohřeb Hadrbolcové

Video se připravuje ...

Prohlašuje o sobě, že je hlavně rovinný herec – žádné běhání do kopce apod. Ve filmu Teorie tygra, jehož volné pokračování by měl točit na jaře, až překoná rakovinu, na něm ale chtěli jízdu na kole. „Naštěstí jsou dnes tak dokonale zpřevodovaná, že na nich mohu jezdit i já,“ směje se. Kvůli filmové postavě si kromě Bartošky oholil hlavu i bradu taky představitel hlavní role studenta medicíny Filip Březina (28).

Tohle je český Chaplin! Filip Březina v divadle hraje jeho Diktátora

Video se připravuje ...

„Vlasy mi naštěstí rostou rychle. Byl jsem zvědavý, jak budu vypadat. Když jsme byli já a tři sourozenci malí, sjel nás táta v červnu na tři milimetry,“ prozradil. Neponechal kvůli roli nic náhodě. Herec dokonce odešel z angažmá v Městských divadlech pražských, aby měl na natáčení dost času. Seriál startuje 7. ledna na ČT1.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.