Odhalení Julie Robertsové (56): Pretty Woman měla umřít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Odhalení Julie Robertsové (56): Pretty Woman měla umřít!

Pretty Woman měla skončit tragicky.
Pretty Woman měla skončit tragicky.  (profimedia)

„A co bylo potom? Potom princezna zachránila tom jeho.“ Tak končí jedna z nejslavnějších romantických komedií s Julií Robertsovou (56) v hlavní roli. Pretty Woman, legendární pohádka pro dospělé, ale měla podle původního scénáře vyvrcholit mnohem temněji!

Hlavní dějová linka se zachovala i v upravené verzi. Krásná prostitutka Vivian si vydělává v ulicích Hollywoodu, když se setká s bohatým byznysmenem Edwardem (Richard Gere, 74). Spolu uzavřou dohodu, podle které mu bude celý týden dělat okouzlující doprovod. Nakonec se do sebe zamilují a celý film končí ve stylu novodobé Popelky. „Závěr měl být ale mnohem depresivnější a snímek se měl jmenovat 3000 dolarů, podle částky za společnou noc,“ odhaluje Robertsová v britské The Graham Norton Show na BBC.

Podívejte se na trailer ke kultovnímu filmu Pretty Woman

Video se připravuje ...

„Vivian byla závislá na drogách a celé to skončilo tak, že se pohádali, on ji vyhodil z auta na krajnici, mrsknul po ní penězi a odjel. Divákovi bylo jasné, že Vivian nakonec zemře na předávkování,“ pokračovala herečka.

Vznikla na koleni

A proč se myšlenka filmu tak radikálně změnila? Šlo o peníze. Původní producent nápad zahodil jako nevýdělečný a oživilo ho až studio Disney. Nový režisér starý scénář prakticky zahodil. „Dopisovalo se to celé během natáčení, občas jsme šli na oběd už o půl jedenácté, protože nám prostě došly stránky,“ popisuje bojové podmínky na place Julia. „Spousta scén je také úplně improvizovaná,“ dodává.

(2015) Richard Gere je ve Varech: Podívejte se, jak se vítal s fanoušky! 

Video se připravuje ...

To ovšem z temného artového snímku vytvořilo romantickou komedii se šťastným koncem a vydělalo na něm stamiliony dolarů. Julia Robertsová s úpravami nejprve nesouhlasila, ve výsledku jí ale role Vivian nastartovala megaúspěšnou hereckou kariéru.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.