Pikantní tajemství Neckáře: Šestnáctiletá milenka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Pikantní tajemství Neckáře: Šestnáctiletá milenka!

Václav Neckář
Václav Neckář (Foto ara)

Zpěvák Václav Neckář (80) má za sebou opravdu divokou historii. V šedesátých letech za ním pálily snad všechny dívky v Čechách a zoufale se snažily vypátrat jeho tehdejší adresu. Jedné se to povedlo a doufala, že mezi ní a známým zpěvákem vznikne vztah.

Vašek v té době bydlel v hodinovém hotelu pro pány, kde si pronajímal malý pokojík. Svou adresu pochopitelně tajil, ale jedné vytrvalé fanynce se podařilo ji vypátrat. „Přestože se v labyrintu spoře osvětlených chodeb naučila pohybovat jako stín, Vašek na ni několikrát narazil. K žádnému přímému kontaktu nikdy nedošlo, a zpěvák jí časem přestal věnovat pozornost," vypráví spisovatel Pavel Hénik v knize Šíleně veselý princ, která pojednává o Neckářově životě.

Václav si nechával doručovat poštu do divadla Rokoko, kde tehdy hrál. Tam ji třídila jeho maminka. Fanynky většinou Neckáře prosily o fotografii s autogramem nebo se mu vyznávaly ze svých citů. Jednoho dne ale Vaškova maminka otevřela dopis, který ji nemile zaskočil. „Rodiče jisté šestnáctileté dívky Vaškovi psali, že sice nic nenamítají proti tomu, že má s jejich dcerou vážný poměr, ale bylo by dobré, kdyby se jejich dcera vracela domů před desátou," cituje spisovatel.

Václav a Jan Neckářovi

Video se připravuje ...

Maminka se rozhodla, že synovu tajnou milenku vypátrá a jelikož byla na dopise napsaná i zpáteční adresa, bylo to celkem jednoduché. „Když u dotyčných zazvonila a rodiče otevřeli dveře, dívka okamžitě věděla, která uhodila. Zaplula do svého pokojíku a tam se zamkla. Vysvětlilo se, že dívka si vztah pouze vysnila, a Vašek už ji v Melantrišce nikdy neviděl," uzavřel celý příběh Hénik. Neckář na něj zajisté dodnes vzpomíná spíš s humorem.

Koncert k 80. narozeninám: Neckář šokoval, v jaké je formě!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.