Herečka Sophia Lorenová: Oslavila 89 a... Zlomila si krček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Herečka Sophia Lorenová: Oslavila 89 a... Zlomila si krček!

Sophia Loren
Sophia Loren (Archiv)

Itálii a celý svět filmu svírá strach o legendární italskou herečku Sophii Lorenovou. Ta vprostřed minulého týdne oslavila 89. narozeniny, aby v neděli nešťastně spadla v koupelně svého domu v Ženevě a utrpěla hned několik zlomenin stehenní kosti v oblasti kyčle!

O nehodě informovala restaurace v Bari. Tam měla právě dnes totiž přijmout čestné občanství a slavnostně otevřít již čtvrtou pobočku řetězce »Sophia Loren Restaurant« nabízející klasickou italskou kuchyni po Miláně, Florencii a na římském letišti Fiumicino. Tento i všechny její další závazky byly přirozeně odloženy, dokud se hvězda nezotaví. Musela se totiž podrobit neodkladné operaci. „Dopadla úspěšně a nyní čeká Sophii rekonvalescence s následnou rehabilitací,“ informovala restaurace.

„Ohledně zotavení je Sophia opatrně optimistická,“ citují italské weby zdroj z hereččina okolí. Herečka je ve svém věku pořád nesmírně aktivní, nikdo by neřekl, že už směřuje k devadesátce. I přes nespočet ocenění – má například Oscara pro nejlepší herečku roku 1962, kdy zazářila v Horalce a zlatou sošku si odnášela i v roce 1991 za celoživotní dílo – nedříme doma na vavřínech a má stále velmi nabitý program. V červnu se třeba účastnila jako kmotra večera na oslavu 100. výročí operního festivalu Verona Arena a v září v téže roli přehlídky pro značku Armani v Benátkách. Ze své krásy a elegance neztratila vůbec nic.

Sophia Loren v Praze: Na plastiky se mě neptejte!

Video se připravuje ...

Podporuje běžence

Bari je také místem, kde natáčela svůj zatím poslední filmový projekt Život před sebou (2020), který režíroval její syn Edoardo Ponti (50). Jedná se o adaptaci stejnojmenného románu Romaina Garyho (†66) a hrála v něm postarší židovskou ženu, jež prošla Osvětimí a nyní se stará o syna prostitutky. Dle Lorenové je příběh stále aktuální a hovoří o přijímání bez předsudků. „Je to obrovský problém, v sázce jsou životy lidí. Pokud to jiné národy neudělají, je správné, abychom přijali uprchlíky v Itálii. Viděli jste ty děti? Těhotné ženy? Mluvíme o lidech a lidskosti,“ vyjádřila se při natáčení k tématu, jež už roky polarizuje tamní společnost.

Saskia Burešová na narozeninách Františka Janečka: StarDance? Dnes už ne!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.