Zemřela Pavlová (†77) ze Starců na chmelu: Ublížil jí úraz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zemřela Pavlová (†77) ze Starců na chmelu: Ublížil jí úraz!

Zemřela Hanka ze Starců na chmelu Ivana Palvová.
Zemřela Hanka ze Starců na chmelu Ivana Palvová.  (archiv Blesku, Tonda Tran)

Vladimír Pucholt (80) pláče, navždy ztratil krásnou Hanku. Tanečnice a herečka Ivana Pavlová (†77), jež zazářila v legendárním filmovém muzikálu Starci na chmelu, zemřela. Po těžkém úrazu se vlastně celý život potýkala se zdravotními problémy, kterým nyní podlehla.

Coby 17letá zazářila v roce 1964 na castingu, poté po Pucholtově boku i ve Starcích na chmelu režiséra Ladislava Rychmana (†84). Ten ji poté přizval jako tanečnici k natáčení filmových písniček, z nichž nejznámější jsou songy Dominiku a Moje střevíčky.

Felix Slováček na pohřbu Vašo Patejdla: Potkal jsem málo tak úžasných lidí...

Video se připravuje ...

Žena v domácnosti

Baletu se věnovala od pěti let, později vystudovala konzervatoř. Její pohybové nadání ji přivedlo až na filmové plátno. Z natáčení však měla obavy. „Nevěděla jsem, co je muzikál, neznala jsem West Side Story a v životě jsem nehrála před kamerou,“ přiznala herečka, která později tančila v Divadle Balet Praha, kde se seznámila se svým manželem, režisérem Pavlem Hoblem (†71), a také v souboru Laterna Magica. Ve svých 35 letech se však stáhla z tanečního i veřejného světa vůbec. Stala se ženou v domácnosti. To už se potýkala s následky úrazu.

Poranila si mozek

V roce 1967, když působila v Divadle E. F. Buriana, na ni přímo na jevišti spadla před premiérou kulisa a vážně jí poranila páteř. Dlouho pak musela nosit korzet, později se ukázalo, že utrpěla i těžké poranění mozku, které se po letech projevilo poúrazovou epilepsií. „Toho, že jsem se vzdala divadla a tance, nelituji. Udělala jsem to dobrovolně a z vlastní vůle. Naučila jsem se mít ráda jiné věci, které se staly náplní mého života. Prožila jsem pěkný život a znovu opakuji, že ničeho nelituji,“ přiznala někdejší představitelka Hanky.

Aleš Cibulka na pohřbu Jany Šulcové: Byla to úžasná baba!

Video se připravuje ...

Jako Greta Garbo

O herecké kariéře Pavlová nikdy nesnila, proto z herecké branže po grandiózním úspěchu Starců zmizela. „Byla jako Greta Garbo. Zničehonic zmizela, nedala nikomu vědět a nikdo, kromě jejího muže, o ní nic nevěděl. Jako by zmizela z povrchu zemského,“ říká Ivanin spolužák z konzervatoře Vlastimil Harapes (77). Životní vášní Ivany Pavlové byl totiž tanec. I díky němu vyhrála konkurz na roli Hanky ve Starcích na chmelu.



Přečtěte si
Celebrity-chachacha
4. 9. 2023 • 08:58

Na žádným castingu nebyla !
Ale na konkurzu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.