DVĚ SMRTI VE STEJNÝ DEN! Krutý osud Haliny Pawlowské | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

DVĚ SMRTI VE STEJNÝ DEN! Krutý osud Haliny Pawlowské

Halina u hrobu
Halina u hrobu  (instagram.com)

Rány osudu jsou nevyzpytatelné. Spisovatelka Halina Pawlowská (68) poprvé přiznala, že 14. srpen je pro ni nejbolestivější den v životě. Nejenže v ten den před 10 lety zemřel její manžel Zdeněk (†60), ale i otec, básník Vasil Kločurak.

Seznámili se už během studií na pražské FAMU a byli spolu celých 35 let. Ačkoli manžela často Halina Pawlovská zmiňovala ve svých vtipných historkách, do společnosti ho nikdy nevodila. Na večírky a různé akce spisovatelku vždycky doprovázely kamarádky nebo spolupracovníci.

Jen blízké okolí také vědělo, že manžel televizní hvězdy bojuje s nemocí. Jeho náhlý skon tedy veřejnost zaskočil. Pan Zdeněk podle dostupných informací měl podlehnout rakovině. Manželovu smrt Pawlowská velmi špatně nesla a dlouho se s touhle životní ranou vyrovnávala.

O to víc, že Zdeněk zemřel ve stejný den jako spisovatelčin otec. „Před deseti lety zemřel můj muž, ve stejný den před třiadvaceti lety můj táta. Vzpomínám pořád,“ napsala Halina k fotce rodinné hrobky, kde jsou oba »její« muži uložení.

Halina Pawlowská: Pokřtila 36 knihu! Kolik jich ještě bude?

Video se připravuje ...

Na tatínka Vasila naposledy Pawlowská zavzpomínala před lety v pořadu U Haliny v kuchyni, kde vařila před kamerami. „Můj otec jedl každý den jeden stroužek česneku. Taky se dožil devadesáti let,“ vysvětlovala Pawlowská a hned dodala: „Pak ale umřel na úraz po pádu na jezdicích schodech,“ dodala Halina.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.