Přiznání Petra Štěpánka: PROČ NIKDY NEMĚL DĚTI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Přiznání Petra Štěpánka: PROČ NIKDY NEMĚL DĚTI!

Petr Štěpánek a Zlata Adamovská
Petr Štěpánek a Zlata Adamovská (Foto TV Nova, archiv P. Štěpánka, ara)

Děti má moc rád, osud mu ale vlastní nedopřál. Přesto si oblíbený herec Petr Štěpánek (74) nestěžuje. A když teď měsíc a půl před svými 75. narozeninami rekapituluje život, říká: „Nevadí mi, že nemám děti!“

„Když to řeknu noblesně, Pán Bůh to nechtěl. Normálně to prostě nevyšlo,“ přiznal bezdětný Štěpánek v pořadu Face to Face. „Děti vlastní nemám, ale v druhém manželství jsem vyženil dceru. Ta pak měla děti, takže já vychoval tři vnoučata. Docela jsem si to užil a k dětem mám vřelý vztah,“ řekl herec smířlivě. „A teď mám další dvě vnoučata!“ Míní tím Viktora a Klárku, děti Barbory Johnové, kterou má jeho současná manželka Zlata Adamovská (64) s Radkem Johnem (68).

Nejlepší dědeček

Vychovávat vnoučata Štěpánkovi prý absolutně nevadí. Naopak. „Já jsem ten nejlepší dědeček na světě, protože si rád hraju,“ konstatoval s úsměvem. „Jen mě strašně štve, že dneska děti už nehrají kuličky. Takový hliněnky, a někdo když vyhrál skleněnku, to bylo něco,“ zavzpomínal herec.  „Co ty děti z toho života dneska mají? Počítače, mobily... Mám takový pocit, že ten svět se řítí do něčeho strašného. A říkám, že jsem poslední generace, která umí rozdělat oheň. Ty děti tam budou dávat mokrý dřevo,“ rozesmutnil se trochu Štěpánek.

Sblížila je tragédie

Jinak je moc šťastný, že mu osud do cesty přihrál manželku Zlatu. Znali se sice už dříve, hráli spolu, ale více se sblížili, až když se setkali jako partneři v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. O pauzách měli možnost povídat si a herec má za to, že je spojilo všechno to, co už si oba odžili. „Zlata si prožívala tragédii, já v osobním životě také, a zjistili jsme, že máme stejné myšlení. Zajiskřilo to mezi námi,“ svěřil se Štěpánek, který znal Zlatu jen jako kolegyni a nikdy ho ani nenapadlo, že je do nepohody, miluje nadevše svoji rodinu, je vstřícná a má ohromně široký záběr. „Klobouk dolů, co stihla tahle krásná dáma,“ prohlásil obdivně herec.

Zlata Adamovská & Petr Štěpánek: Jak se dali dohromady a jak to chodí u nich doma?

Video se připravuje ...

Rušno před oltářem

Petr Štěpánek před oltářem řekl své »ano« třikrát. Nejdřív herečce Regině Rázlové (76), potom filmové a televizní scenáristce a režisérce Vlastě Janečkové (†77) a naposledy Zlatě Adamovské. Ta se vdávala také třikrát. Poprvé byl jejím mužem manažer Vadim Petrov (66), manželství se ovšem brzy rozpadlo. Druhým manželem byl publicista a politik Radek John. V roce 1986 se jim narodila dcera Barbora, o osm let později syn Petr. A poslední svatbu měla právě s Petrem Štěpánkem.

Princ a doktor

Petr pochází ze slavné herecké rodiny. V roce 1970 absolvoval DAMU a hned byl přijat do angažmá v Národním Divadle v Praze, kde již předtím rok hostoval. Působil zde až do roku 1993. Na filmovém plátně se ve výraznější roli objevil poprvé v roce 1968 ve Vláčilově historické baladě Údolí včel, nyní ho znají televizní diváci především ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. V několika televizních pohádkách si zahrál prince, nejznámější je jeho role Jiříka v pohádce Zlatovláska z roku 1973.

Eliška i Eva

Zlata se poprvé na obrazovce objevila v 15 letech jako řádová sestra v epizodě seriálu Třicet případů majora Zemana. Dobovou popularitu jí přinesla zejména role Elišky – životní partnerky doktora Jandery v seriálu Sanitka. Vrcholu popularity dosáhla na počátku 90. let, kdy ji režisér Dušan Klein (†82) obsadil jako barovou zpěvačku Evu Adamovou do seriálu Hříchy pro pátera Knoxe. Velký prostor dostává i v dabingu, namluvila např. více než 20 filmů s Meryl Streepovou (74).

Krnáčová o rakovině a šanci na vyléčení. A herecký pár bojoval tiše s covidem a zlobí se na kolegy

Video se připravuje ...



Přečtěte si
leros
28. 8. 2023 • 18:11

Helua Hellová, V článku původně psali, že bude slavit osmdesátiny. Tak proto ty reakce. Pisálek to potom opravil.

Helua Hellová
27. 8. 2023 • 22:15

Co je špatně?? Asi taky neumím počítat-máme srpen a za měsíc a půl máme říjen a

Helua Hellová
27. 8. 2023 • 22:11

pane Defakto,vy jste ale opravdu defakto tupý hlupec

defakto
27. 8. 2023 • 12:16

... prostě celý život střílel slepými náboji ! Všechno co vlastní (nemovitosti na Malé straně atd. atd. ) vlastně všechno jednou zdědí Zlata a nakonec její děti. To byl taky hlavní důvod proč se za něho vdala .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.