Lékařka vede dvojí život: Dny v nemocnici, noci v akváriu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Lékařka vede dvojí život: Dny v nemocnici, noci v akváriu

Radost dělá hlavně dětem.
Radost dělá hlavně dětem. (Foto Profimedia.cz)

Na první pohled vypadá Yasmin Awanová (28) z anglického Liverpoolu jako běžná dětská lékařka. Po šichtě v nemocnici se ale stěhuje do akvária, kde se mění v mořskou pannu!

Zdravotnictví patří mezi obory, kde je na zaměstnance vyvíjen největší tlak a jsou permanentně ve stresu. A tak se nelze divit, že se snaží »upustit páru«, jak to jenom jde. A tak když Yasmin zrovna nepracuje na dětské traumatologii nemocnice v Aintree (je tam slavné dostihové závodiště), mění se na mořskou pannu jménem Athena Storm. V kostýmu s obřím ocasem a šupinatou podprsenkou pak dovádí na pláži nebo plave v obřích akváriích! Nedělá to ale jen tak pro legraci – cílí hlavně na dětské oslavy. „To, co dělám, má pozitivní vliv na děti. Myslí si, že jsem skutečná! Vnášet jim do života kouzlo, to mě skutečně naplňuje,“ vysvětluje žena, která se k profesi mořské panny dostala před šesti lety. 

„Dělala jsem magisterský titul, pracovala jsem dlouho do noci v knihovně a brouzdala po internetu, když jsem narazila na inzerát,“ vzpomíná. Přihlásila se a absolvovala víkendový kurz. „Není to jenom o o tom obléct se do kostýmu. Musela jsem se třeba naučit zadržet dech na tři minuty a plavat s monoploutví, abych vypadala jako skutečná panna,“ vysvětluje dívka, která založila firmu Aquatic Mermaids, jež nyní nabízí celou plejádu mořských panen. Poptávka po nich je totiž prý větší, než sama Yasmin dokáže kvůli pracovnímu vytížení uspokojit...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.