Věra Tichánková: Černou kroniku už život nebaví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Věra Tichánková: Černou kroniku už život nebaví!

Věra Tichánková dnes...
Věra Tichánková dnes...

PRAHA – Herečka Věra Tichánková (87), kterou si diváci pamatují především jako Pilátovou alias Černou kroniku z dětského filmu Ať žijí duchové! nebo jako babku Poláčkovou z trilogie Kameňák, trpí vážnými neduhy stáří, které jí berou chuť do života!


„Je hodně nemocná. Má kardiostimulátor a těžkou cukrovku,“ potvrzuje její manžel, herec Jan Skopeček (82). Zatímco on stále překypuje energiií, představitelka mnoha rolí mile popletených žen už působí odevzdaně… „Nezlobte se, nemám náladu s vámi mluvit, já mám svých starostí dost,“ omluvila se při žádosti o rozhovor paní Tichánková. Přitom ještě před dvěma roky nebyla při rozhovoru pro deník Aha! k zastavení.

Tentokrát se nechala přemluvit alespoň ke společné fotografii s mužem a na chvíli je z ní zase stejná šprýmařka, jakou ji znají všichni její blízcí. „Chcete fotografii? Bože, vždyť nemám na obličeji žádnou korekturu! Kliknutím zvětšeteNo dobře, ale jenom dva snímky,“ špitne nabručeně a útrpně se směje do fotoaparátu. Přesně tenhle úšklebek tak bezpečně známe z jejího televizního působení. Když pak fotograf dokončí svou práci, oči jí opět pohasnou a paní Tichánková nás jen letmo pozdraví a odchází pryč.

„Nedivte se ji. Třikrát denně si píchá inzulín a má uvnitř ten budík. To není žádná legrace,“ omlouvá manželku Skopeček, který po jejím boku žije už 58 let. Zatímco o pět let mladší manžel má pořád důvod k úsměvu, jeho paní už zdaleka do smíchu není. „Kvůli její nemoci se nám změnil jídelníček. Kliknutím zvětšeteJíme teď hodně zeleniny,“ dodává vážně Skopeček, Kliknutím zvětšetekterému ale hned na to zablýskne v oku a šibalsky říká: „Už jsme spolu strašně dlouho. Moc si ani nepovídáme, už jsme si za ta léta všechno řekli. Naštěstí Věra měla vždycky smysl pro humor a tak se to s ní dalo vydržet,“ směje se.

A když se pana Skopečka, který má sám umělou srdeční chlopeň a těsně před Vánoci jen zázrakem přežil nepříjemný pád z divadelního jeviště, zeptáte, jaké má pro sebe a svou paní přání do letošního roku, opět zvážní a bez rozmýšlení vyhrkne: „Hlavně to zdraví, aby bylo!“


Autor: DAVID ZÁPAL
Foto Aha! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.