Divoký sexuální život Kundery (†94): Nechával se šmírovat při souložích | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Divoký sexuální život Kundery (†94): Nechával se šmírovat při souložích

Milan Kundera zesnul ve věku 94 let
Milan Kundera zesnul ve věku 94 let (Profimedia)

Miloval je i nenáviděl! Nedávno zesnulý Milan Kundera (†94) měl k ženám celý život velmi komplikovaný vztah. V jeho životopise se to jen hemží nevěrami, erotikou a milostnými intrikami. Jeho partnerky musely snést leccos...

Poprvé se osudově zamiloval na gymnáziu a spolužačku Věrku rovnou požádal o ruku. „Vidím to jako dnes, stáli jsme u velkého okna ve škole, byli jsme v septimě. Myslel to vážně,“ svěřila se Kunderova první láska o 70 let později spisovateli Janu Novákovi (70), autorovi jeho životopisu. Budoucí literární superstar ale tehdy dostala košem. Další vážný vztah prožil Kundera na FAMU. Zdeňka byla z Liberce a Kundera ji v dopisech nazývá bůhvíproč »Pičulíková«. „Mít ji o vlásek raději, nerozpakoval bych se vůbec a rozťal bych to,“ popisoval tehdy v dopise kamarádovi, jak zápasí s rozhodnutím se oženit.

Pak Kunderu lapila další spolužačka, fanatická stalinistka Monika Gajdošová. „Tahle Slovenka nebyla žádná kráska, ale byla to osobnost, jejíž kouzlo zesiloval i fakt, že byla o šest let starší než Kundera,“ popsal jejich vztah životopisec Novák. V roce 1956 se poprvé oženil. Vzal si tehdy devatenáctiletou operní pěvkyni a neteř herce Hugo Haase Olgu (†85). Na svatbě tehdy byli jen svědci a maminka nevěsty. Manželství trvalo dva roky a skončilo patrně kvůli Kunderovým nevěrám. Přáteli ale zůstali.

Zemřel Milan Kundera (†94): Vše o jeho životě!

Video se připravuje ...

Vyměněný ženich

Než se vrhl na psaní románů, byl Kundera jako přední český básník vyslán na recitační soutěž Wolkerův Prostějov. Jednou z vítězek byla Věra Hrabánková. Na Kunderu se bývalá účetní velmi upnula a brzy se na pozvání jeho maminky nastěhovala k nim do brněnské rodinné vily. Kundera jí dal přezdívku Hrabidlo a záhy začal řešit, jak se vyhnout svatbě. K té nakonec došlo a spisovatel se z ní přesto tak trochu vyvlékl. Podle matričního zápisu si 29. září 1962 vzal Kundera za ženu Věru Hrabánkovou a za svědka mu šel Vojtěch Jestřáb. Před obřadem si ale svědek s ženichem vyměnili místa a s Věrou byl oddán Vojtěch.

Díra na koukání

Kunderovy avantýry měl pod drobnohledem kamarád, známý psycholog a sexuolog Ivo Pondělíček (†91). Pro toho byl Kundera důležitým studijním materiálem, tak komplikovanou osobnost prý nikdy nepotkal. Když jednou přišel do Kunderova pražského bytu, všiml si díry vyvrtané ve dveřích ve výšce očí. Spisovatel mu vysvětlil, že je to otvor, kterým se nechává jedním mladíkem pozorovat při sexu, a psychologa vyzval, aby se na něj »při akci« podíval také. A nakonec se tak opravdu stalo!

Zemřel spisovatel Milan Kundera (†94): Nikdy se nepřiznal k udání odbojáře

Video se připravuje ...



Přečtěte si
strng
17. 7. 2023 • 13:34

Úchyl a udavač, pěkná kombinace.

smradlavamakrela
16. 7. 2023 • 09:59

By mě zajímalo jak mohl mít úspěch v zahraničí ,když kosočtverec kromě ČSSR zbytku světa nic ,ale absolutně nic neříká a nepochopí to ani když se jim to vysvetlí, jen s údivem kroutí hlavou .
A na tom je založena celá jedna hra !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.