Ringo Čech: Tryzna místo oslavy 80. narozenin | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Ringo Čech: Tryzna místo oslavy 80. narozenin

František Ringo Čech
František Ringo Čech (Foto: Martin Přibyl, Martin Hurda, Marek Pátek, Pavel Machan, David Kundrát, Martin Hykl, ara)

Ačkoli 9. července slaví divadelní principál, malíř a textař František Ringo Čech (80) osmdesáté narozeniny, na velkou oslavu ho neužije. Sice má mezi známými tvářemi spoustu přátel, své jubileum chce ale sdílet pouze v rodinném kruhu.

„Žádné mecheche nebude, už je nepořádám ani už nechodím na cizí. Přijede rodina, oslavíme to spolu. Bude to normální oběd, s tím rozdílem, že u něj tentokrát budeme všichni,“ prozradil oslavenec serveru eXtra.cz. Ostatně tak si to plánoval už v době, kdy zavítal do talkshow 7 pádů Honzy Dědka.

Ringo Čech o tom, jak jeho manželka přijala jeho milenky, a prozradil, jak bude slavit svoje osmdesátiny

Video se připravuje ...

„Upeču kachnu, koupím bramborový knedlík a pozvu rodinu. Sníme tu kachnu a je po oslavě. Osmdesátka je tryzna,“ řekl tehdy Ringo Čech, jenž výši svého věku nevnímá jako důvod k nostalgickým emocím. „To nedělám. Není co bilancovat, vždyť já nic pořádného ještě neudělal. Teprve to začíná,“ říká s úsměvem.

František Ringo Čech je známý především pro své Čechovo Prozatímní divadlo, kde vznikla i populární hra Dívčí válka. Že má cit pro umění, dokázal i svými malbami. Jak napsal server Super.cz, jeho obrazy visí v galeriích a soukromých sbírkách po celém světě. Jeho jméno rezonuje i v hudebním průmyslu – však kdo by neznal píseň Já už jdu? „Vznikla v době, kdy nebyl problém krást zahraniční tituly, aniž byste platili tantiémy. Narazil jsem na Agadou, napadl mě slogan Já už jdu a za dvě hodiny to bylo hotové,“ vzpomíná na vznik známé skladby.

František Ringo Čech – První bubeník Olympicu, ale i neúspěšný politik

Video se připravuje ...

Mezi jeho velký životní zážitek týkající se hudby dozajista patří i setkání s bubeníkem Beatles Ringo Starrem (83). „Jsem šťastný, že jsem se narodil ve století Beatles, a že jsem je zažil. Taky, že jsem se s Ringem potkal, mluvili jsme spolu a vyfotili se…“ vzpomínal na milé setkání v rozhovoru pro rozhlasovou Dvojku oslavenec, jenž je především rád, že ho vyšší věk nijak zvlášť neomezuje. „Jediné, co je na osmdesátce pozitivní, je to, že se toho člověk dožil. Nemám umělej kloub, udržím stolici – to jsou v osmdesáti letech úspěchy,“ řekl Ringo Čech v rozhovoru pro pořad Život ve hvězdách.



Přečtěte si
Eva Korotvičková
10. 7. 2023 • 00:22

Bravo Ringo.Váš názor se mi líbí.Mám ráda váš humor.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.