Elton John končí s kariérou, bude se věnovat rodině: Děti za 25 milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Elton John končí s kariérou, bude se věnovat rodině: Děti za 25 milionů

Elton John
Elton John (Zdroj: Profimedia)

Byla to neuvěřitelná cesta, jak sám řekl. A teď dospěla ke svému cíli. Elton John (76) odehrál minulý týden svůj poslední koncert ve Velké Británii. Ne, že by mu snad docházel dech. Chce se ale věnovat rodině, kterou si vymodlil natruc všem odpůrcům jednopohlavních partnerství.

Neméně dlouhá a hlavně neméně bolavá cesta, jako je Eltonova dvaapadesátiletá kariéra, totiž vedla i k jeho dvěma dětem – dvanáctiletému Zacharymu a desetiletému Elijahovi. Ale vezměme to pěkně popořádku. Na lásku přece musejí být dva – a v tomto případě jsou to dva muži.

Obměna přátel

Psal se rok 1984, když si Elton John v době své největší slávy vzal za manželku zvukařku Renate Blauelovou (70). Proč, to zůstává dodnes záhadou. Podle zpěváka totiž Renate věděla od začátku, na čem je – tedy že si bere homosexuála. Dvojice se údajně neúspěšně pokoušela o děti, Elton trávil čas raději se svými přáteli mužského pohlaví, Renate neměla daleko k drogám a trpěla depresemi. Není divu, že šel pár v roce 1988 od sebe. Blauelová se zhroutila a musela podstoupit léčbu elektrošoky. Elton hledal útěchu, kde se dalo. Dlouho nemohl najít spřízněnou duši. Sám se potácel v lehkých depresích a moc nevěděl, co se sebou. V tu dobu seknul s alkoholem a svěřil se svým kamarádům, že potřebuje obměnit i okruh lidí, mezi nimiž se pohybuje. Ti mu tak v roce 1993 pomohli uspořádat párty, která se mu stala osudovou. „Řekl jsem kamarádovi: Nemohli byste na sobotu dát dohromady pár lidí a pozvat je ke mně na večeři?“ vyprávěl v roce 2010 pro magazín Parade zpěvák. „A tak jsem se poznal s Davidem.“

Emmanuel Macron na koncertě Eltona Johna v době, kdy po celé Francii zuří nepokoje

Video se připravuje ...

Děti ze zlata

David Furnish (60) byl tou dobou poměrně známým producentem. Eltona Johna znal jen z vyprávění. „Fakt se mi na tu akci nechtělo, myslel jsem si, že to bude nuda. Ale nakonec jsem šel,“ svěřil se později s tím, že si s hudebníkem okamžitě padli do oka. Rande měli už druhý den, v roce 2005 uzavřeli registrované partnerství. Společný život oba ale pořád nenaplňoval tak, jak by si představovali. Chtěli děti, což bylo ve společnosti stále velké tabu. Pokoušeli se nejprve potomky adoptovat, což z dosud neznámých důvodů nevyšlo. A tak v roce 2010 využili služeb Centra asistované reprodukce v kalifornském Encinu. Celkem 529 tisíc dolarů (podle dnešního kurzu by to bylo 11,5 milionu korun) museli vytasit za prvního syna Zacharyho, kterého jim odnosila náhradní matka. V roce 2013 si za druhého potomka Elijaha ještě 100 tisíc připlatili (13,6 mil. korun). Podrobnosti ohledně dětí nicméně nejsou dosud zcela jasné. Sperma údajně darovali oba partneři a oba jsou také zapsáni v rodných listech jako biologičtí rodiče. Táta nebo děda?

Elton John vs. Karel Gott: Srovnání písní I'm Still Standing a Mám styl Čendy

Video se připravuje ...



Přečtěte si
pravlast
2. 7. 2023 • 11:08

Jako skladatel a zpěvák dobrý,jako rodič ovšem hrůza.Jsou to podle někoho pokusy na lidech a jednou to někoho dožene.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.