Zrušení daňového osvobození benefitů! Kristýna: Co léky pro dceru? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Zrušení daňového osvobození benefitů! Kristýna: Co léky pro dceru?

Budou mít Češi zkaženější zuby?
Budou mít Češi zkaženější zuby? (Foto Profimedia.cz)

Zrušit daňové osvobození nefinančních benefitů zaměstnanců, jako jsou poukázkové karty na kulturu, sport, cestování a ubytování nebo v oblasti zdraví plánuje ministr financí Zbyněk Stanjura v rámci konsolidačního balíčku.

Benefity jsou velmi oblíbené a používají je 3 miliony lidí v Česku. A jsou důležité i pro firmy. Ty jimi motivují zaměstnance a dávají jim něco navíc nad rámec mzdy. „Zrušením by došlo k tomu, že zaměstnavatelé budou mít minimální motivaci tyto benefity poskytovat. To bude mít negativní dopad na zdraví lidí i na kvalitu jejich života,“ reagoval výkonný ředitel Unie zaměstnavatelských svazů ČR Vít Jásek. Nově vznikla stránka www.zachranměbenefity.cz, kde se na jejich podporu stavějí velké i malé firmy.

Kristýna Lujková z Milotic dostává měsíčně na benefitech 750 korun a celé je investuje do svých dvou předškolních dětí. „Platím atletický kroužek, školky v přírodě, nakupuji vitaminy a další potřebné léky, protože dcera je astmatička. Museli bychom ty peníze ušetřit jinde,“ uvedla Kristýna. Petra Hetfleišová je majitelka ordinace dentální hygieny na pražském Smíchově. „Poukázkami u nás zuby platí skoro každý pátý člověk. Pokud by se benefity omezily, pak by určitě přinejmenším část zákazníků přestala chodit. Platit si vše z vlastních peněz by pro mnoho z nich bylo už přes rozpočet,“ říká Hetfleišová. Možný daňový výnos ze zrušení benefitů ministerstvo financí odhaduje na 1,4 miliardy korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.