Lesbická šéfka ze Zlaté labutě Kristýna Ryška: Z šedé myšky bohyní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lesbická šéfka ze Zlaté labutě Kristýna Ryška: Z šedé myšky bohyní!

V seriálu Zlatá labuť mají herci nádherné kostýmy od Michaely Horáčkové Hořejší
V seriálu Zlatá labuť mají herci nádherné kostýmy od Michaely Horáčkové Hořejší (tv nova)

Dřív byla šedou myškou, nyní udává módní trendy! Byť herečka Kristýna Ryška (38) v kůži cílevědomé kariéristky Ireny Maškové ze Zlaté labutě žije v období První republiky, nad jejími modely vzdychají i současné ženy. Náročné role se přitom po rodičovské dovolené bála.

Ne, že by předtím nebyla půvabná. Hezký obličej tmavovlasé rodačky z Valašska ale režiséři zpravidla schovávali za nepříliš sexy obroučkami brýlí, křivky jejího štíhlého těla halili do neforemných hacafraků. Ostatně ona sama spíš preferuje tenisky před lodičkami. V dobových kostýmech výtvarnice Michaely Horáčkové Hořejší (43) ovšem rozkvetla.

Šokantní ohozy

„Je to splněný sen každého kostýmního výtvarníka! Irena je fascinující postava a navíc ji hraje žena, která je nejen krásná navenek, ale i uvnitř. Ta práce je jedna z nejpříjemnějších, kterou jsem kdy měla tu čest dělat. Je to čistá radost,“ okomentovala to deníku Aha! Hořejší s tím, že unese i větší extravaganci. „Je ve vysokém postavení, má hodně peněz a aspiruje na uměleckou producentku celého domu. Můžeme si u ní dovolit být šokantní,“ vysvětlila. Kromě velmi upnutých kostýmků a nádherných šatů tak nosí i zajímavé pletené turbany či masivní čelenky, na které nejsou ani fanoušci prvorepublikových černobílých filmů vůbec zvyklí.

Zlatá labuť: Jak to bylo doopravdy

Video se připravuje ...

Lesbické scény

A šokantní je i Kristýnina dějová linka – téměř každý díl skončí v náruči své lesbické milenky Aleny v podání Simony Lewandowské (23). „Alena je ve skutečnosti na holky a má poměr s Irenou Kučerovou, což je dcera majitele obchodního domu Zlatá labuť. Velmi s tím bojuje, protože to je zakázané. Musí si vzít Jakuba, ale miluje Irenu,“ vyprávěla před časem Simona. Její seriálová láska nebere lesbické scény nijak vážně. „Erotiku před kamerou neřeším. Nejsem úplně stydlivá, takže mi to nevadí. Daleko těžší je pro mě natočit emotivní scénu třeba někde u soudu,“ prozradila kráska, která je ve Zlaté labuti zahalená v luxusu. Další díl sledujte ve čtvrtek 11. května od 20.20 hod. na Nově.

Honička s Toníkem

Kristýna Ryška je maminkou dvouletého Toníka, takže do natáčení skočila rovnou z mateřské. „Pravda je, že teď jsem točila výjimečně, spíš menší a ohraničené projekty, takže Zlatá labuť je po dlouhé době určitě seriál, ve kterém se trošku ohřeju. Těšila jsem se, ale mám z toho taky velký respekt,“ přiznala s tím, že je nyní časově velmi velmi zaneprázdněná. „Upřímně, někdy mě až jímá panika, protože nevím, jak to budeme s Toníkem zvládat a jestli nám nebude v rodině kolabovat logistika,“ usmívala se. Během těhotenství se totiž vrátila do rodného Rožnova pod Radhoštěm a cesta autem do pražských ateliérů jí zabere 3,5 hodiny...

Homosexualita jako trestný čin

Jak diváci nedávno zjistili, Kristýna Ryška alias Irena má tajný poměr s prodavačkou Alenou. A má velmi vážný důvod to tajit! Ve 30. letech minulého století totiž homosexualita byla trestným činem. „Trest toho jest těžký žalář od jednoho až do pěti let,“ uvádí se v dobově platném trestním zákoníku. V publikaci Homosexualita ve společenském kontextu se píše: „Nejkrutější pronásledování homosexuálů nastalo v Německu během nacistické éry. Homosexuálové byli již od roku 1934 evidováni v tzv. růžových seznamech, v koncentračních táborech byli označení růžovým trojúhelníkem.“

Zlatá labuť: Jak to bylo doopravdy - 3. díl

Video se připravuje ...



Přečtěte si
AHel
5. 5. 2023 • 11:32

Ta lesbická šaráda je odporná, nevím, proč to tam dali, seriál se mi zhnusil. stačí, že to člověk vidí v Praze v reálu v dost nechutné podobě....škoda.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.