Vdova Olga a její kamarádky: Ženský mejdan na hrobě Menzela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vdova Olga a její kamarádky: Ženský mejdan na hrobě Menzela

Olga Menzelová
Olga Menzelová (Instagram, archiv)

Jeho oblíbené limoncello teklo proudem! Na hrobě Jiří Menzela (†82) se sešly s vdovou Olgou (45) herečky z jeho filmů a také celoživotní osobní asistentka Míla Řádová (72). Připily oscarovému tvůrci k svátku jeho oblíbeným italským likérem.

Slíbily si to už na přelomu roku. „Jirka je pojítkem. Měly jsme dobrý důvod,“ přiznala Řádová. „Jiříka by určitě tento spolek potěšil a pobavil by se nad vším, co jsme prováděly u jeho hrobečku,“ dodala Míla. Pečuje o odkaz slavného režiséra, stejně jako jeho vdova. Stála po jeho boku 40 let. Nejvíc jí nyní chybí Jirkův smysl pro humor.

Olga Menzelová si oddychla: Jednu věc po mě děti nezdědily!

Video se připravuje ...

Samé ženy

Na pražský Vyšehrad přišly také herečky, kterým dal role. Ve filmových Donšajnech zářily Máša Málková (39) a Anna Klamo (47), která si jako sopranistka střihla postavu pěvkyně z provinčního divadla. Držitelka Thálie musela před kamerou předvést nepříliš nadanou zpěvačku. „Bylo to zábavné,“ zavzpomínala Klamo. Na Jiřího připily také Dominika Polcarová a Marie Kotková ze štábu snímku oceněného Českým lvem 2006 Obsluhoval jsem anglického krále.

Hospoda. Echtovní pivaři by u natáčení trpěli, Miloš Kopecký už nezvádl říct ani větu

Video se připravuje ...

Náhrobek mění barvy

Jiřího Menzela uložila vdova Olga do hrobu loni v říjnu. Skleněná výplň usazená v bílém mramoru z chorvatského ostrova Brač mění barvy podle toho, zda svítí slunce, nebo je pod mrakem.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.