Český lev: Dyk s prázdnýma rukama! Všichni na něj zapomněli | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Český lev: Dyk s prázdnýma rukama! Všichni na něj zapomněli

Český lev 2023: Vojta Dyk a Tatiana Dyková
Český lev 2023: Vojta Dyk a Tatiana Dyková (archiv Blesku)

Tomu se říká nespravedlnost! Představitel Josefa Myslivečka ve filmu Il Boemo Vojtěch Dyk (37) se nejenže nedočkal vysněné sošky České lva, ale tvůrcům filmu nestál ani za poděkování! Neuvědomují si, že tento film s Dykem stojí i padá?!

Jen těžko lze soudit, jak by film Il Boemo dopadnl, kdyby se tvůrci rozhodli do hlavní role snímku o zapomenutém českém hudebním skladateli, který žil v Itálii, obsadit někoho jiného, než herce Vojtu Dyka. Film totiž stojí a padá s jeho herectvím, italstinou a hudební empatií. Cenu ale nemá žádnou. To, že se akademici rozhodli ocenit výkon jiného herce se pochopit dá, se slovy: „Sláva vítězům část poraženým“. Co je ale přinejmenším zarážející, jsou děkovné proslovy během přebírání šesti cen, které tento snímek obdržel.

Tatiana Dyková na Lvech: Co si obléknu vymýšlíme nad vínem!

Video se připravuje ...

„Nikdo mu nepoděkoval. Dokonce ani producent filmu, ten dokonce poděkoval i maskérům a ostatním. Jen Vojtovi nepoděkoval, či ho nezmínil nikdo, jen režisér zmínil jméno Vojta,“ všimli si fotoreportéři deníku Aha!. Pro mnohé se stal právě Dyk smutným hrdinou Českých lvů. Ani v jednom záběru přenosu České televize se totiž Dyk nepřestal usmívat a srdečně radovat z vítězství ostatních. Právě tím Dyk ukázal svou vlastní velikost a u mnohých stopl v jejich očích. Následně na večírku se neuzavřel do sebe a naopak svým zpěvem lidových vypalovaček bavil celé okolí! Snímek Il Boemo je momentálně ke shlédnutí na streamovací platformě Netflix. Akademici snímek Il Boemo nominovali do boje o amerického Oscara v kategorii cizojazyčných filmů, do užšího výběru se však nedostal.

Vojta Dyk nazpíval Heroes od Bowieho pro Děti Nagana

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Mirka Kuchtová
8. 3. 2023 • 17:51

Už u přenosu ze Lvů jsem se zlobila, že úpně zapomněli tvůrci zmínit, to, že je to především Vojtova zásluha, že má IlBoemo takový úspěch.

AHel
7. 3. 2023 • 10:08

Viděla jsem výstavu a bylo to nádherné, výpravné, obohacující...vyšli jsme od tamtud bohatší na duši i těle, bomba!!!! Včetně Dyka... tak nevím, co se děje...že by i ve filmu byli u koryta ***?

Dasa Pavlikova
7. 3. 2023 • 08:01

Film jsem neviděla, ale Lva ano. Při zdlouhavém děkování jsem čekala, že to vyvrcholí ".... a největší dík patří skvělému herci Vojtěchu Dykovi.... ". Nepřišlo to. Bylo to divný. Ale asi ne úmysl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.