Tajemství filmových rekvizit v úspěšném seriálu ZOO: Řízky jsou pravé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tajemství filmových rekvizit v úspěšném seriálu ZOO: Řízky jsou pravé!

Na dort se těší, ale krabice je prázdná.
Na dort se těší, ale krabice je prázdná. (Foto FTV Prima)

Při natáčení dostávají dárky, herečky navíc květiny, nebo všichni hodují nad plnými talíři. Pokud myslíte, že jídlo v seriálu ZOO je jen atrapa, jste vedle! „Jídlo je skutečné a my ho opravdu jíme. Řeknete repliku, zakrojíte do řízku a ten vám hned na další opakující se záběr vymění za novou porci,“ prozradila Míša Pecháčková (19) coby Sid.

V talíři tak jako v nějaké pohádce neubývá a po natočení obrazu je Míša pořádně nacpaná. Scenáristé myslí i na vegetariány jako je například Tomáš Klus (36). Dostane většinou nějaký salát.

Kytky v lednici

„Všechna jídla připravuje catering, ovšem s výjimkou pizzy, která se objednává, “ vysvětlil mluvčí Josef Ducký. Když dostávají dámy na place květiny, mají velkou radost. Pokud už kytice nepokračuje v ději, odnesou si ji domů. V opačném případě putuje do lednice, aby byla na další záběry čerstvá.

Marie Rottrová porazila covid: Oslava 80. narozenin bude, ale bez syna! Uvázl v Kanadě

Video se připravuje ...

Dárečky nejsou

Krásně zabalené krabice, které mají ukrývat dárky nebo dorty, ale zejí prázdnotou. Jen pokud se před kamerou vybalují, uloží se do nich něco z rekvizitárny a „dárek“ se do ní po natočení zase vrátí. Stejně tak herci, když zhasnou kamery, odevzdají rekvizity jako snubní prsteny a brýle. „Fanoušky na besedách zajímá, kde se dají sehnat uniformy s logem Safari, které nosí herci v seriálu. Je to reálné pracovní oblečení přímo ze Safari Parku Dvůr Králové,“ osvětluje mluvčí seriálu Josef Ducký.

Tanec s vejci

Oříškem pro rekvizitáře byla výroba inkubátoru na želví vejce a vajec samotných. Zjistili totiž, že se u nás sehnat nedá, jenže scenáristé na něm trvali.

Dětská hvězda z Primy dostala hlavní roli! Má se Burešová začít bát?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.