Co se stalo s miliony po Jiráskové? Tomu nebudete věřit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Co se stalo s miliony po Jiráskové? Tomu nebudete věřit!

Majetky Jiřiny Jiráskové jsou nenávratně pryč
Majetky Jiřiny Jiráskové jsou nenávratně pryč (Archiv)

Herečka Jiřina Jirásková (†81) se během svého života ráda obklopovala luxusními věcmi. Byla velkou milovnicí umění a sbírala obrazy například od malířů Jana Zrzavého nebo Jiřího Andrleho. Po její smrti ale veškeré její dědictví připadlo paní Janě Svítivé.

Jana se o ní a jejího manžela Zdeňka Podskalského (†70) starala v jejich pražské vile. Ta měla původně připadnout Zdeňkově rodině, jak mu to Jiřina slíbila na smrtelné posteli. Nakonec ale vše spadlo do klína právě paní Svítavé, která se rozhodla na dědictví po slavných manželích vydělat.

Úmrtí 2022: Kdo ze slavných nás tento rok opustil?

Video se připravuje ...

Prodala vše, co se dalo. Stříbrné příbory, porcelán i starožitný nábytek. Jenom díky tomu si vydělala 300 tisíc korun, jak informoval deník Blesk. Do aukce dala i Jiřininy oblíbené obrazy, které se prodaly za pár tisíc korun. Rodině Jiráskové a Podskalského se to pochopitelně nelíbilo. Zdeňkův syn nakonec odkoupil část domu, aby měl práva alespoň na něco. Možná se bál, že paní Svítavá prodá i honosnou vilu, kterou postavil jeho dědeček.

To, jakým směrem se vyvinulo dědické řízení, trochu zaskočilo i Jiřininu sestru Petru Jandovou. „Nedostala jsem nic, protože to bylo udělané tak, že vše dostala paní Svítivá, která jí a hlavně panu Podskalskému v Malenicích poskytovala ošetřovatelskou péči. Díky tomu si myslím, že se jí hodně vloudila pod kůži. Alespoň já osobně jsem z ní tedy dobrý dojem neměla. Ale s Jiřinkou to měla nějak dohodnuté,“ vysvětlila Petra deníku Blesk s tím, že sestřino rozhodnutí respektuje.

Spočítáme je na prstech jedné ruky. Muži v životě Jiřiny Bohdalové

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Dianthos
14. 6. 2023 • 01:55

Autor článku by měl použít Google, nebo mozek. Píše nesmysly.
To, že Jirásková nedodržela slib, který dala Podskalskému, je špatné. Ale nevíme, co jí k tomu vedlo. Podskalského syn jí nesnášel, protože mu rozbila rodinu.
Ale hlavně si myslím, že paní Jirásková se ve stáří na Podskalského zlobila proto, že kvůli němu zůstala bezdětná, opuštěná! Podskalský s ní chtěl žít, ale odmítal se rozvést. A nechtěl s ní mít dítě, takže musela jít na potrat. Ve stáří toho velice litovala a záviděla kolegyním, že mají děti, vnoučata. Nejspíš proto nepřenechala svůj majetek nenáviděnému Podskalského synovi. Nikdo mu nebránil si tu její polovinu domu v Malenicích koupit, vyplatit dědičku Svítivou, což nakonec udělal.

Květoslava Velanova
13. 6. 2023 • 18:59

Je sprosté, že paní Jiřina slíbila Zdeňkovi Podskalskému na smrtelném loži, že po její smrti majetek připadne jeho rodině. A potom rozhodla jinak . Mohla přece velký majetek rozdělit mezi více osob. Nemyslela dokonce ani na svoji sestru. Syn pana Podskalského si část vily , kterou postavil jeho děda musel koupit. Vše dostala cizí osoba - p . Svítivá, která majetek " prošustrovala". Ty ukradené muškáty na hrobě jsou asi znamením, že se panu Podskalskému vedle paní Jiřiny špatně leží.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.