Statisícový vkus Jiřiny Jiráskové (†81): Dědička si mne ruce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Statisícový vkus Jiřiny Jiráskové (†81): Dědička si mne ruce

Poklady herečky Jiřiny Jiráskové (†81): Dědičce vydělaly jmění!
Poklady herečky Jiřiny Jiráskové (†81): Dědičce vydělaly jmění! (Foto: D. Malík, archiv)

Na drahocenné věci herečky Jiřiny Jiráskové (†81) prach rozhodně padat nebude. V Galerii Blatná totiž proběhla aukce, která univerzální dědičce vynesla slušný finanční obnos.

Celoživotní sbírka Jiřiny Jiráskové se skutečně vyplatila. Výnos aukce přesáhl částku 300 tisíc! Že je na čase osobní věci herečky opět zužitkovat, usoudila její hospodyně z Malenic Jana Svítivá (64). Do dražby tak šly již v létě obrazy či grafiky, jejichž cena se vyšplhala k půl milionu korun! Nyní došlo na porcelán, nábytek a hodiny. „Jsem rád, že se dům vyprázdnil, plánuji v Malenicích rozsáhlou rekonstrukci,“ svěřil se Blesku Zdeněk Podskalský (63), syn slavného režiséra stejného jména, jenž byl hereččiným osudovým mužem.

Jiřina Bohdalová nový dokument o jejím životě

Video se připravuje ...

Velký úspěch slavil především starožitný sedací nábytek. „Jsem dáma, mám na odpočinek sofa,“ prohlašovala hrdě Jiřina Jirásková, která si na elegantní sedací nábytek potrpěla. Vyvolávací cena byla v tomto případě překonaná třikrát! Ani v případě porcelánu nebyla nouze o skvostné kousky. Sbírka porcelánu z poloviny 19. století byla zase vášní Zdeňka Podskalského (†70).

Iva Janžurová: Proč musí mluvit sprostě? Může za to syndrom!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.