ROZVOD! Exministr školství Dobeš (58) se zbavuje luxusu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

ROZVOD! Exministr školství Dobeš (58) se zbavuje luxusu

Exministr prodává dům kvůli rozvodu! Bydlení jako z pohádky
Exministr prodává dům kvůli rozvodu! Bydlení jako z pohádky (Barbora Reichová / Sport, Blesk:David Malik)

Spoluzakladatel bývalé vládní strany Věcí veřejných (VV) Josef Dobeš (58) se zbavuje luxusního domu s krytým bazénem. Stavení je k mání za 15 milionů korun.

Královské bydlení poblíž Slaného ve středních Čechách se třemi koupelnami a pěti toaletami má ale podle experta vyšší hodnotu. Není ale jisté, zda se za tuto cenu prodá. Rostislav Fridrich Můj dům, můj hrad, říká se. Někdejší kontroverzní šéf rezortu školství a místopředseda VV Dobeš ten svůj chce momentálně prodat. „Protože jsem se rozvedl. Jinak bych neprodával tak krásný dům. Ale jelikož s manželkou dělíme majetek, tak z toho důvodu,“ řekl Aha! Dobeš. Z 18. století Podle katastru nemovitostí mu patří dvě pětiny stavení. Dům se nachází v obci Dolín, tři kilometry od Slaného.

Nejedná se o žádnou skromnou budovu, ale o usedlost o velikosti 650 m² na pozemku o rozloze 1858 m². Dům byl původně farou a jeho historické kořeny sahají až do 18. století. Momentálně je v něm k dispozici 10 obytných místností, 2 kuchyně, 3 koupelny a 5 WC. Realitní kancelář RE/MAX 4 You ho nabízí za 15 milionů korun. Hodnota vyšší Cena, za kterou se dům prodává, je podle Aha! osloveného experta na reality nižší, než jakou ve skutečnosti má. Zároveň ale zřejmě bude příliš vysoká pro potenciálního kupce.

„Tento druh nemovitosti, ještě v této lokalitě, má hodnotu určitě vyšší, ale není jasné, jestli se najde kupující, protože těch je pro takovéto objekty strašně málo,“ řekl realitní makléř Daniel Kotula. Špatné místo Dodává, že z hlediska geografického umístění, se nejedná úplně o prémiovou lokalitu. „Co se týče ceny, tak ta je, velmi diskutabilní. Za těch 15 milionů korun byste to ani nepostavili. Ale zase na druhou stranu velmi těžko to i za tuto cenu prodáte. A tím, že na to bude málo kupců, tak ve výsledku bude hodně záležet na tom, kdo tam přijde a jak bude jednat o ceně,“ řekl Kotula. Dodává, že kupci se pro takovéto budovy rekrutují většinou z místních obyvatel. A tam může Dobeš s cenou narazit.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.