Parťákovi Bartošové hrozí kvůli Pavlovi 2 roky vězení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Parťákovi Bartošové hrozí kvůli Pavlovi 2 roky vězení!

Volební štáb prezidentského kandidáta Petra Pavla, druhé kolo prezidentských voleb, 28. ledna 2023
Volební štáb prezidentského kandidáta Petra Pavla, druhé kolo prezidentských voleb, 28. ledna 2023 (E15 Michaela Szkanderová)

Někdo prohru poslance a lídra hnutí ANO Andreje Babiše (68) nese hůře než jiní. Mezi ty, kteří nově zvoleného prezidenta Petra Pavla (61) nepodporují a ostře se proti němu vymezují, patří i zpěvák a tanečník Jarek Šimek (49). Ten hořkost z výsledku voleb ventiloval veřejně velmi hrubým způsobem, který ještě může mít právní dohru.

Ačkoli se billboardy neúspěšného kandidáta na prezidenta Andreje Babiše stahují, slova z nich si mnozí vryli do kůže a mají obavy, zda se nemohou naplnit. Vítěz prezidentských voleb Petr Pavel veškeré neopodstatněné zastrašování vyvrací, pro některé jsou ale slova o válce definitivní předpovědí, kterou berou jako holý fakt. Olej do ohně zbytečně přilévá i bývalý kamarád zpěvačky Ivety Bartošové (†48) Jarek Šimek, jenž poplašné zprávy zveřejňuje na svém facebookovém profilu. Jako veřejně známá osobnost si je patrně vědom toho, že jeho slova mají větší váhu i dopad, a to i v případě, kdy šíří dezinformace a podněcuje v lidech strach a paniku.

Projev nového prezidenta Petra Pavla

Video se připravuje ...

„Chtěli jste člověka vycvičeného k zabíjení?” táže se ve svém příspěvku Šimek. „Dobrá, jen se trochu rozkouká, může začít plnit příkazy. Hlavně ty obelhané děti, těch je mi líto, až je jejich hrdina pošle vykonávat povinnou vojenskou službu a pak na případnou smrt do války s Ruskem i Čínou,” zní dál v jeho příspěvku, který lze vnímat za šíření poplašných zpráv. Sám Petr Pavel několikrát řekl, že je proti válce i proti povinné vojenské službě, kterou považuje za „neefektivní a u veřejnosti nepopulární“, jak sám zmínil ve svém twitterovém příspěvku již v březnu minulého roku.

Hrozí odnětí svobody

Hudebník Jarek Šimek jako by byl vůči faktům a veškerým okolnostem slepý a hluchý. „To už se pan Pavel s biblickým jménem nebude nikoho z vás na nic ptát. Povinné očkování, přijetí eura, zdražování, likvidace českého zemědělství a mnoho dalšího, co na nás chystají. Víte, co má za úkoly vycvičený agent? Víte to někdo? Tušíte to někdo? Já se neraduji. Já mám čím dál větší obavu,” uzavřel svůj alarmující příspěvek, jak napsal web eXtra.cz.

Poražený Andrej Babiš: Nikam neodcházím

Video se připravuje ...

Svým příspěvkem ovšem nezvedl vlnu souhlasu, nýbrž nevole. Samotní sledující ho dokonce nahlásili pro šíření poplašných zpráv. Pokud by se tím někdo chtěl zaobírat více, podle trestního zákoníku šiřiteli takových zpráv hrozí i odnětí svobody až na dva roky a zákaz činnosti. Velká slova a gesta pod záštitou sociálních sítí se tak ne vždy mohou vyplatit…



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.