Herečka Jitka Zelenohorská: Návrat do Česka kvůli zpackané operaci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Herečka Jitka Zelenohorská: Návrat do Česka kvůli zpackané operaci

Pohřeb herce Josefa Somra - Jitka Zelenohoská
Pohřeb herce Josefa Somra - Jitka Zelenohoská (CNC_Pavel Machan, Marek Pátek)

Nepovedená operace kolene. Tak Jitka Zelenohorská (76) nazývá zákrok, který absolvovala u našich západních sousedů. „Opravdu se to Němcům nepovedlo,“ řekla Aha! herečka, která se proslavila rolí Zdeničky Svaté, jejíž zadnici razítkuje Josef Somr (†88) v Menzelově oscarovém filmu Ostře sledované vlaky.

Když si herečka v roce 1984 vzala německého podnikatele, svou filmovou kariéru definitivně uzavřela v kriminálce Mravenci nesou smrt, kde si zahrála prodavačku oděvů. A právě takto pracovala poté řadu let v Západním Berlíně, kde s manželem žila. Pražský byt na rodných Vinohradech si ale ponechala. „Teď žiju na střídačku tam i tady. Na tu operaci kolene jsem šla bohužel tam a dopadlo to mizerně,“ posteskla si Zelenohorská.

Zlaté české ručičky

Další operaci – totální endoprotézu kyčle – si proto nechala letos v létě udělat raději v Mladé Boleslavi. „V Česku jsou senzační lékaři a vůbec skvělá zdravotní péče. To se s Německem nedá srovnávat!“ prohlásila rezolutně. Pochvaluje si i zdejší rehabilitace. „Opravdu jsou senzační. Hůlku ještě používám, to kvůli jistotě, jinak bych ji mohla už dávno odhodit,“ svěřila herečka. Vánoce pod mostem Na Štědrý den prý půjde s přáteli pod Karlův most, kde její bratr bude vyhrávat koledy. Dají si svařené víno, poklábosí a večer stráví doma sama. „Brácha mě zve ke stolu, ale já jim nechci narušovat rodinu a navíc chci být sama. Udělám si řízek se salátem a budu se koukat na pohádky!“ dodala Zelenohorská natěšeně.

Jitka Zelenohorská na pohřbu Josefa Somra (†88): Hambaté vzpomínky!

Video se připravuje ...

Pocta Jiřímu Menzelovi (†82): Drezína na Hlaváku

Herečka se v tomto týdnu zúčastnila i slavnostního odhalení filmové drezíny z Ostře sledovaných vlaků, která je vystavena na pražském Hlavním nádraží jako připomínka nedožitých 85. narozenin režiséra Jiřího Menzela (†82). „Ten film a Jirka si to určitě zaslouží. Udělali nám jméno ve světě a měli bychom býti na ně hrdí,“ zdůraznila Zelenohorská. Na odhalování byla i vdova Olga Menzelová (44). „Je to bezvadná máma a je krásná. Doufám, že už si našla nějakého přítele a moc doufám, že je to chlap pro život. Zasloužila by si ještě úplnou rodinu a děti mužskou ruku. Určitě by to tak chtěl i Jirka. Nechtěl by, aby byla sama a truchlila,“ řekla Jitka.

Hvězda Ostře sledovaných vlaků Jitka Zelenohorská: Čeká mě operace nohou!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.