Freddie Mercury (†45): Poslední foto před smrtí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Freddie Mercury (†45): Poslední foto před smrtí

Freddie Mercury zemřel 24. listopadu 1991 na komplikace spojené s nemocí AIDS
Freddie Mercury zemřel 24. listopadu 1991 na komplikace spojené s nemocí AIDS (profimedia.cz)

Tyto fotky ještě kromě jejich autora nikdy nikdo neviděl! Bývalý komorník a blízký přítel Freddieho Mercuryho (†45) Peter Freestone (67), který už skoro 20 let žije v Česku, právě vydal svoji ucelenou autobiografii Ve správný čas na správném místě a doplnil ji stovkami svých archivních fotek, které 30 let ležely na půdě. A jsou to opravdové skvosty!

Na jedné z nich je například Freddie vyfocený v soukromí s jedním z mnoha svých milenců Bille Reidem. Mercury ho poznal v newyorském baru během svých častých pobytů v USA v 80. letech. „Byl jediný z Freddieho milenců, který ho fyzicky týral. V hotelu ve Vancouveru během jedné hádky házel po Freddiem, sedícím na opačné straně místnosti, prázdné, ale i plné lahve od šampaňského a vodky,“ popisuje v autobiografii Freestone s tím, že Bill byl velmi žárlivým. Peter se celkově v knize rozepsal o tom, že Freddie střídal milence jako ponožky, což následně skončilo tím, že se nakazil virem HIV a později podlehl nemoci AIDS.

Exkomorník Mercuryho: Kdyby Freddie na chvíli ožil, chtěl bych mu poděkovat!

Video se připravuje ...

Poslední foto

Ve Freestoneově životopise je také Freddieho poslední fotka, pořízená několik dní před jeho smrtí 24. listopadu 1991, kdy už zesláblý Mercury většinu dne jen proležel doma v posteli. „Zeptal jsem se Freddieho, jestli souhlasí s tím, že bych si ho vyfotil. Řekl mi: Proč ne? To jsem já, vyfoť si mě... Je to jeho poslední fotka, když byl ještě naživu,“ svěřil Aha! Freestone. Na snímku je zpěvák krátce po jídle, obklopený svými kočkami. V následujících dnech se Mercuryho stav zhoršil, přestal jíst a pít a nakonec upadl do kómatu, z něhož se krátce před svým posledním výdechem v londýnském domě probral. To všechno jeho bývalý komorník otevřeně a do detailů v knize popisuje.

Poslední fotka před smrtí - večeře v přítomnosti kočičích miláčků



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.