Komik Lukáš Pavlásek (44): Co čert, opilej anděl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Komik Lukáš Pavlásek (44): Co čert, opilej anděl!

Lukáš Pavlásek
Lukáš Pavlásek (Tonda Tran)

Jako kluka ho Mikuláš nezajímal. Všímat si ho Lukáš Pavlásek (44) začal až později, kdy pochopil, že si tak může přijít na pár korun – a panáků. Jenže kvůli svým blond vlasům nechodil za čerta, byl vždycky andělem!

Když pro nás před rokem Lukáš fotil Ježíška, jedním z kostýmů, které na sebe oblékl, byl pekelník. Ježíškovsky moc nevypadá, ale čertovsky mu to seklo! A tak jsme si řekli, že fotky vytáhneme, oprášíme a zjistíme, jak to s vládci pekel vlastně má. „Jako kluk jsem čerty moc nevnímal. Až v dospívání, kdy jsme s kamarády pochopili možnost přivýdělku,“ usmívá se Lukáš.

Komik Lukáš Pavlásek se v létě ožení! Jaké má další plány?

Video se připravuje ...

„Takže jsme vyráželi dělat Mikuláše do ulic a cestou odchytávali důvěřivé tatínky. Já dělal anděla,“ směje se. Jenže byl paradoxně strašidelnější než jeho kolega čert. „Hlavní ovšem bylo, že nám rodiče dětí na cestu dávali panáky, což se nám líbilo nejvíc. Jenže na konci takové cesty jsem už zapomněl, že jsem anděl, a strašil jsem děti jako čert a měl polámaná křídla,“ líčí.

Jak to měli v partě

V jejich podání to byl takový Mikuláš naruby. „V té naší partě dělal čerta ten nejvíc hodný kluk, moc mu to nešlo, takže děti se čertovi smáli. Naštěstí to vždy zachránili anděl s Mikulášem a převzali jeho roli,“ vzpomíná na mládí s tím, že u nich se děti vždycky bály hlavně podroušeného anděla. „Dokonce si pamatuji, jak jsem u nás v ulici potkal jednu paní a ona říkala: Vás znám, vy jste ten opilej anděl. To mi bylo patnáct nebo šestnáct let,“ dodává.

Když se pro nás loni oblékl do čertovského kostýmu, netušili jsme, že je to vlastně poprvé. A co mu prolétlo hlavou? „Hned jsem si vzpomněl na toho svého anděla. Myslím, že některé tehdejší děti z naší čtvrti na něj vzpomínají dodnes!“

Přemek Forejt prozradil, jestli si doma lezou na nervy a že je vánoční fanatik

Video se připravuje ...

Jak tráví advent

„Prožívá ho hlavně moje žena. Stromečky, věnce, ozdoby, cukroví, vánoční výzdoba v bytečku… Tyhle otázky u nás doma řeší ona. Já bych si ani nevšiml, že advent je,“ směje se Lukáš. Pohádky, které k vánočnímu období patří, ale miluje. A zvlášť ty s pekelníky. „Hlavně S čerty nejsou žerty, dokonce si pamatuji, jak jsem na ní byl jako dítě v kině Lucerna.“



Přečtěte si
hejhej
4. 12. 2022 • 15:50

Pavlásek komik ?????

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.