Oldřich Navrátil: Tajemství vesty starého Bajzy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Oldřich Navrátil: Tajemství vesty starého Bajzy!

Navrátil si pauzy mezi obrazy krátil spánkem.
Navrátil si pauzy mezi obrazy krátil spánkem. (Foto FTV Prima)

Kudy chodí, tudy nosí svou vestičku. Rybářskou. Kdyby ji herec Oldřich Navrátil (70) alias Emil Nádeníček z Básníků někde zapomněl, přišel by dle svých slov o všechno.

Těžko říct, zda ji na sobě měl i na plese trampské osady, kde před dvanácti lety sbalil svou manželku Moniku. Pravděpodobné to ale je. Herec vestu s mnoha kapsami totiž nosí úplně všude. Už dlouhé roky. „Mám v ní celou moji domácnost,“ vysvětlí publiku ve Švandově divadle během talkshow 7 pádů Honzy Dědka. A začne vyjmenovávat.

Televizní kutil Oldřich Navrátil: Zručný jsem jen teoreticky

Video se připravuje ...

„Tady mám diář a potvrzení o tom, že jsem způsobilej řídit motorové vozidlo, protože už mi bylo 70. Tady zase švýcarský armádní polyfunkční nožík,“ pochlubí se. Tím to ještě nekončilo, těch pokladů s sebou tahá mnohem víc. „Tady mám klíče od auta, tady klíče k baráku, brýle, tady peněženku s dokladama. Víc toho nepotřebuju.“

Vynucená abstinence

Je s podivem, že si v jedné z kapes nepřinesl i palici česneku. „Kdyby bylo jenom na mně, snědl bych paličku denně, ale moje zaměstnání mi nedovoluje konzumovat česnek v množství, v jakém bych si představoval,“ vyvede moderátora z míry. „Někdy musím i abstinovat. Když jsem na jevišti, máte dialog z očí do očí, někteří ten česnekový odér nesnáší. Ale kdyby bylo po mém, nechal bych udělat česnekovou voňavku nebo česnekový sprej do úst. Vůbec nevím, jak někomu může smrdět,“ směje se. 7 pádů Honzy Dědka sledujte už dnes večer na Primě od 21.35 hodin.

Režisér a herci o natáčení seriálu Bylo nás pět: Tohle už by dneska neprošlo!

Video se připravuje ...

Seriál Bylo nás pět: Porazil Abrháma i Preisse!

Svou nejslavnější roli cholerického otce Bajzy v Bylo nás pět získal Navrátil jen díky vytrvalosti režiséra Karla Smyczka (72). Jeho roli měl původně hrát Josef Abrhám (†82), nebo Viktor Preiss (75). „Chtěli je, ale Karel Smyczek trval na mně. Řekli mu: No dobře, chcete Navrátila, tady máte Navrátila. Tak to je člověk nervózní, to víte,“ svěřila se hvězda současného seriálu ZOO. „Už nic lepšího nenatočím,“ dodal k seriálu natočenému v roce 1994 podle románu spisovatele Karla Poláčka.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.