Tahle lež Strykové neprošla! Skončila jsem... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tahle lež Strykové neprošla! Skončila jsem...

Jana Stryková
Jana Stryková  (Foto Aha! – Roman Souček, Marek Pátek, TV Nova, ara)

Pro některé je herectví povoláním snů, pro úspěšnou filmovou a seriálovou herečku Janu Strykovou (43) ale tato profese nebyla první volbou. Ačkoli byla na DAMU přijata na první dobrou, o čemž si leckdo může nechat jen zdát, tento obor před přáteli dlouho tajila…

Sestřička z Ordinace v růžové zahradě 2, drbna ze Slunečné či barmanka ze Zakázaného uvolnění – to je pouze zlomek rolí herečky Jany Strykové, která však k herectví přišla jako slepý k houslím. Takovou shodu náhod, štěstí a talentu by jí ale mohli kolegové závidět!

Drbna ze Slunečné Stryková: Doma je to Itálie! Co řeší za problém s malým synem?

Video se připravuje ...

„Studovala jsem anglické gymnázium a docela dlouho jsem měla samé jedničky. Táta byl rád, že jsem studijní typ. Ale já si říkala, co potom, když se vlastně nechci moc učit. Takže zkusím to herectví, to mě bavilo, z legrace jsem šla na DAMU a oni mě vzali. A já jsem pak čekala, že přijde chvíle, kdy se začnu něčím živit. A to ještě nepřišlo,“ přiznala herečka v talk show 7 pádů Honzy Dědka.

Zatímco dnes by byla obdivovaná za okamžité přijetí, tehdy to jako úspěch příliš nevnímala. Dokonce o svém studiu lhala před známými! „Čtyři roky jsem pracovala v baru a kolegům jsem řekla, že studuju jadernou fyziku. Byli na mě pyšní. Všichni tam studovali nějakou vysokou školu. Medicínu, práva… Tak já, abych zapadla, jsem řekla, že studuju jadernou fyziku v Řeži,“ cituje herečku web eXtra.cz.

Eva Decastelo před rozvodem: Jsem teď opravdu moc šťastná!

Video se připravuje ...

Jaká dovede být náhoda blbec, herečka záhy zjistila. „Prasklo to ale v době, kdy se kolegyně seznámila se studentem jaderné fyziky v Řeži... Za pár měsíců jsem tam skončila. Ale proto, že jsem dostala angažmá,“ hájila se ke konci Jana Stryková.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.