První záběry z filmu Indiana Jones 5: Forda omlazují v počítači! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

První záběry z filmu Indiana Jones 5: Forda omlazují v počítači!

2022, 80letého Harrisona Forda budou počítačově omlazovat.
2022, 80letého Harrisona Forda budou počítačově omlazovat. (Foto Facebook, Profimedia.cz)

Ne nadarmo se Hollywoodu přezdívá továrna na sny, kde nic není nemožné. Vůbec totiž nevadí, že filmy s nebojácným archeologem Indianou Jonesem natočil Harrison Ford v době, kdy mu bylo kolem čtyřiceti. V posledním pátém díle, na kterém pracoval v rovných 80 letech, ho tak omladí počítače!

Úvod filmu totiž Indyho zavede zpět do 40. let mezi jeho úhlavní nepřátele, tedy nacistické vojáky. Zbytek snímku, který by měl do kin zavítat příští rok, pak bude pojednávat o hrdinově boji s přeživšími nacisty, kteří se v 60. letech nějakým způsobem pokusí ovlivnit vesmírné závody mezi Ruskem a USA.

Jenže jak to zařídit, aby 80letý Ford vypadal zase jako o polovinu mladší? Na řadu přišly počítače a digitální metoda zvaná de-aging, česky prostě omlazení. „Chtěl jsem diváky vzít zpět do starých časů,“ vysvětluje režisér James Mangold (58, Le Mans 66‘). A výsledek prý opravdu stojí za to. „Nejdřív jsem si nebyl jistý, jestli to celé vůbec bude fungovat. Ale z výsledku jsem mile překvapen, působí to opravdu reálně,“ vysekl postprodukci poklonu samotný Ford. „Ale moje mládí mi nijak nechybí,“ dodal ještě zasloužilý filmový veterán zvesela.

Hvězda Hry o trůny a Indiana Jonese Julian Glover v Praze: Proč se nestal Jamesem Bondem?

Video se připravuje ...

Takhle stárnul Indy
aneb Kdy měly premiéru jednotlivé filmy a kolik let bylo Fordovi během natáčení (tedy věk rok před premiérou)



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.