Akční hrdina Bruce Lee (†32): Rozlouskli záhadu jeho smrti?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Akční hrdina Bruce Lee (†32): Rozlouskli záhadu jeho smrti?!

Příčina smrti Bruce Lee po letech odhalena:?!
Příčina smrti Bruce Lee po letech odhalena:?! (Profimedia)

Herec Bruce Lee byl ikonou kung-fu a jeho smrt v pouhých 32 letech byla dosud opředena mnoha legendami. Podle těch byl zavražděn čínskými gangstery, otráven žárlivým milencem, nebo se dokonce stal obětí kletby. Další teorií bylo, že zemřel na úpal. Vědci ale našli mnohem prozaičtější vysvětlení: Bruce Lee se upil k smrti! Obyčejnou vodou!

Hollywoodský akční hrdina zemřel ve věku pouhých 32 let v létě v roce 1973. Pitva tenkrát ukázala otok na mozku. Lékaři si mysleli, že právě kvůli němu si vzal léky proti bolesti. Nyní ale vše ukazuje, že příčinou byla hyponatremie, která znamená abnormálně nízkou hladinu sodíku v krvi. Sodík přitom tělo potřebuje pro regulaci množství vody v těle a kontrolu krevního tlaku, nervů a svalů.

Nejlépe placení herci: Kdo patří do první desítky?

Video se připravuje ...

Příliš málo elektrolytů, způsobuje hromadění vody v buňkách těla a kolem nich. To způsobuje jejich bobtnání a může vyvolat příznaky, které mohou být mírné až život ohrožující, jako jsou bolesti hlavy, zvracení a záchvaty. Úmrtí a hospitalizace byly ale hlášeny až poté, co lidé vypili sedm až osm litrů čisté vody. Přitom na den je doporučováno pouze kolem dvou.

Stav odpovídal Bruce přitom měl dokonce několik rizikových faktorů pro tento stav. Pil velké množství tekutin, konzumoval konopí, což zvyšuje žízeň, a k tomu užíval léky na předpis. A dopřával si také alkohol. Tohle všechno snižuje výkonnost ledvin. „Předpokládáme, že hercovy ledviny nebyly schopné vylučovat dostatek vody k udržení její potřebné hladiny,“ řekli vědci a k dobru ještě přidali „Ironií je, že Bruce proslavil citát »Vodo, staň se mým přítelem!«, a přitom ho voda nakonec zabila...“

Život Patricka Swayzeho (†57)

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.