Hádky kvůli Poledňákové: Dusno na place pro Harapese | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hádky kvůli Poledňákové: Dusno na place pro Harapese

Marie Poledňáková
Marie Poledňáková (ČTK, archiv)

V souvislosti s odchodem legendární režisérky do hereckého nebe, která proslula mimo jiné komedí Jak vytrhnout velrybě stoličku, ožívají i příhody s jejím jménem spojené. Nedávno na ní zavzpomínal i dabér Jiří Klem (78). Ten prozradil, jak se jí podařilo jej rozhádat s Vlastimilem Harapesem (76). 

Když Marie Poledňáková (†81) obsadila do role baleťáka, Vlastimila Harapese, rozhodně nešlápla vedle. Pochybovala však o jeho hlase, k jeho postavení viděla spíš zvučný tenor, a tak se rozhodla, že jej nechá předabovat a hned od jednoho z nejlepších dabérů - Jiřího Klema. Nakonec vše dopadlo ale fiaskem.

Zemřela Marie Poledňáková (†81), první dáma československého filmu a veselohry století

Video se připravuje ...

„Oslovila mě a já říkal: Mařenko, je to český herec, proč ho mám dabovat? Mluví kultivovaně, nemá slovenský, ani cizí akcent, žádnou vadu řeči. Tak proč,“ vysvětlil Klem pro Super.cz už tenkrát své pochyby. Pod příslibem, že Poledňáková s Harapesem vše domluví, ale nakonec souhlasil.

Jaké to bylo překvapení, když vyšlo najevo, že baletní mistr nic netušil - urazil se nejen na Klema, ale i na Františka Němce, který hrál jednu z hlavních rolí. Snímek byl tak úspěšný, že se všechny hádky brzy ale naštěstí rozplynuly jako pára nad hrncem. 

Marie Poledňáková (†81): První dáma československého filmu, která objevila Tomáše Holého

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.