Frej přišel o restauraci: V lokále nám visel Hitler | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Frej přišel o restauraci: V lokále nám visel Hitler

 Zdravotní potíže však brání Frejovi v tom, aby zářil po boku Stašové.
Zdravotní potíže však brání Frejovi v tom, aby zářil po boku Stašové. (Jiří Koťátko, archiv Městských divadel pražských)

Ladislav Frej (80) měl už jako kluk jasně nalajnovanou budoucnost. Jeho otec chtěl, aby po něm zdědil hospodu a pracoval v ní stejně, jako on. To se ale nakonec kvůli režimu nestalo.

Frej se o svém dětství a tatínkových plánech rozpovídal v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. „Tatínek neměl radost, když jsem mu řekl, že chci jít na herce. Řekl, abych si napřed udělal nějaké řemeslo. On byl hospodskej, měli jsme hospodu, a tak počítal s tím, že ji zdědím. Ale nezdědil jsem ji. V devětačtyřicátým nám to bolševik vzal,“ svěřil se Ladislav.

Osamocený Frej bojuje o srdce ex! A vítězka MasterChef o chladných vztazích

Video se připravuje ...

Tehdy v hospodě brigádničil jako DJ, bral to jako koníček, ale žádnou budoucí kariéru v tom neviděl. „Fungoval jsem tam jako diskžokej, byl jsem první DJ v protektorátu,“ pronesl hrdě. „V lokále nám visel Hitler. Musel. Štamgasti se mě ptali: Laďo, kde je opice? A já ukázal na toho Hitlera. Naštěstí to nikdo neprokecl, jinak by tátu zavřeli,“ zavzpomínal Frej. Je pravda, že tehdy by to způsobilo nemalé problémy.

Simona Stašová v novém seriálu: Komu nedokáže odmítnout roli?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.