Paní Tonička (70) našla v lese srdce: Houbový pozdrav lásky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Paní Tonička (70) našla v lese srdce: Houbový pozdrav lásky!

Paní Tonička měla z lesního posla lásky velkou radost.
Paní Tonička měla z lesního posla lásky velkou radost. (Foto Aha! – Slávka Červená)

Na houby si Tonička Kasalová (70) ze Zlína-Mladcové ve středu vyrazila letos vůbec poprvé. A v lese ji čekalo překvapení – houbový pozdrav lásky.

Velký pravák vyrostl totiž do podoby srdce, jako by byl z perníku. „Vyšla jsem si s kamarádkou ke Zboženským rybníkům. Moc jsem nedoufala, ale hub jsem našla dost. Ale až doma jsem zjistila, jaký poklad jsem z lesa přinesla,“ přiznala houbařka s tím, že si prvně láskyplného tvaru vůbec nevšimla.

Hřib byl vrostlý do trávy. „Tři největší úlovky jsem totiž našla hned a skončily na dně košíku. O to větší bylo pak moje překvapení. To je nádherné srdce, radovala jsem se. Nikdy v životě jsem nic takového neviděla,“ popsala pro Aha! svůj úlovek. Když dala zcela zdravou houbou na váhu, ukázala přesně 500 gramů. „Se srdíčkem jsem se pochlubila kamarádkám. A teď je mi líto ho rozkrájet,“ usmívala se paní Antonie.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.