Zpěvák z dua Eva a Vašek: ZA OBVINĚNÍ VYSOUDIL STOVKY TISÍC | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zpěvák z dua Eva a Vašek: ZA OBVINĚNÍ VYSOUDIL STOVKY TISÍC

Eva a Vašek patří mezi legendární a uznávané duo.
Eva a Vašek patří mezi legendární a uznávané duo. (Foto TV Šlágr, Facebook.com, ara)

Zatímco TV Šlágr dál zápasí s finančními problémy, ale pořád vysílá, mezi hvězdami lidové televize se odehrál velký soud! Lídr skupiny Veselá trojka Pavel Krška (72) už před šesti lety přímo na obrazovkách Šlágru pomluvil Václava Ševčíka (68) z populárního dua Eva a Vašek – a ten si to nenechal líbit! Na Krškovi následně vysoudil statisícové odškodné.

Co se přesně stalo? V pořadu »Z očí do očí – Jak to bylo s Evou a Vaškem« prezentoval Krška kolegu Ševčíka jako podvodníka, který prý připravil bývalého kamaráda a invalidního důchodce o spoustu peněz při nahrávání hudebního cédéčka. Vašek si to nenechal líbit a podal na něho žalobu. Policie Kršku trestně stíhala a následně ho odsoudili za pomluvu. Ševčíkovi to ale nestačilo a hnal proradného kolegu s žalobou na ochranu osobnosti k civilnímu soudou.

Málo peněz

Ten blanenský přiklepl Vaškovi i nárok na civilní odškodné 25 tisíc korun a omluvu. Jenže on ani Krška s tím nesouhlasili a odvolali se. Věc tedy posoudil Krajský soud v Brně, a ten už se s lídrem kapely Veselá trojka nemazlil. Senát odvolacího soudu v čele s Michalem Ryškou žalovaný výrok označil za dehonestující a způsobilý snížit vážnost poškozeného ve společnosti. A odškodné zvedl na 200 tisíc korun, i když Ševčík požadoval 450 tisíc...

Štefanu Margitovi (66) apladovaly v Mikulově tisíce lidí.

Video se připravuje ...

Osobní zášť

„Celkové vyznění pořadu i vystupování žalovaného v něm bylo jednoznačně ofenzivně zacíleno proti osobě žalobce. Žalovaný měl předem s sebou předmětné CD, kterého se výroky týkaly,“ popsal soudce podle deníku Právo s tím, že motivací byla osobní zášť. Krška také musí Ševčíkovi zaplatit 120 tisíc korun za právníky.

Likvidační? Nikoliv!

Podle soudu odškodné Pavla Kršku nijak nezlikviduje a zcela jistě si na něj dokáže vydělat. „Jde o zavedeného a stále aktivního hudebníka, činného v hudební sféře, oblíbeného zejména mezi seniory a milovníky dechovek, který má potenciál získat tímto způsobem finanční prostředky k náhradě újmy. V pořadu ostatně sám o svém hudebním uskupení Veselá trojka v té době prohlásil, že se sluní nahoře,“ prohlásil soudce.

40:3

Zatímco Eva a Vašek vydali do letoška 40 alb, Veselá trojka jenom tři. Pavel Krška v ní hraje na heligonku a zpívá, Miroslav Hrdlička má na starosti klávesy a Jaromír Kozelek akordeon. Na TV Šlágr obě uskupení dál vystupují, Eva s Vaškem ale už méně.

Vojtko před premiérou Fantoma: Po dlouhé době mám strach a trému!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
strng
17. 12. 2023 • 12:58

Eva a Vašek jsou dva zlatokopove co vydělávají na starých lidech kterým prodávají ty svoje předražené cajdaky

bursik
13. 10. 2022 • 05:35

Tahle dvojice je nesympatická a jejich písně ,projev jsou kýč!
Pro peníze vše ,dedinori co si vždy jen záviděli a pomlouvali se vzajemne

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.