Herečka Tatiana Hrivnáková (†74) skočila pod vlak: Neunesla smrt syna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Herečka z Bakalářů skočila pod vlak: Důvod v dopise na rozloučenou

Tatiana Hrivnáková se loučila s kolegy SMSkou
Tatiana Hrivnáková se loučila s kolegy SMSkou (archiv)

Podle prvních zpráv vstoupila nedaleko zastávky Železná studnička v Bratislavě do kolejiště těsně před přijíždějící vlak neznámá žena. Až za několik dní vyšlo najevo, že šlo o herečku Tatianu Hrivnákovou (†74), známou např. z Bakalářů či seriálu Plechová kavalerie.

Podle všeho neměla jedna z kdysi nejkrásnějších slovenských hereček už sílu žít dál. Neunesla smrt syna, slovenského diplomata v Srbsku Michala Hruštíka (†38), který letos v květnu tragicky zahynul pod trojitým vodopádem na řece Una, kde se s ním převrhl raft.

Dopis na rozloučenou

Hrivnáková i v pokročilém věku vyučovala jevištní řeč a hereckou tvorbu na bratislavské konzervatoři. „Přišla na vrátnici školy a zanechala tam dopis pro paní ředitelku,“ uvedl zdroj slovenského deníku Plus 1 DEŇ. Kromě toho herečka na vrátnici předala i klíče od bytu a scénář svého pohřbu s tím, že »odchází za synem«. To potvrzuje i SMS, kterou od ní ve stejný den podle webu Topky.sk obdržel její kolega z konzervatoře, režisér Karol Strážnický (84): „Ahoj Karči. Už musím jít. Udělala jsem všechno, co bylo třeba. Děkuji ti za vše. Táňa.“

Milada Karasová 10 měsíců od smrti manžela: První slova o jeho nečekaném odchodu!

Video se připravuje ...

Zůstala stát v kolejišti

Zdrcená matka uspořádala svoje záležitosti a v pondělí 3. října vykročila vlaku vstříc. „Podle dostupných informací měla žena vstoupit do kolejiště a následně v něm zůstat stát. Vzhledem k rychlosti vlaku a krátké vzdálenosti strojvedoucí nedokázal srážce zabránit. Ohledávající lékař konstatoval na místě smrt,“ sdělila Policie SR.

Jako Iveta Bartošová

Herečka si zvolila téměř stejný způsob odchodu ze života jako Iveta Bartošová (48). Psychicky labilní zpěvačka si 29. dubna 2014 nedaleko svého bydliště v pražské Uhříněvsi lehla do kolejiště těsně před právě přijíždějící osobní vlak.

Zlatá runa

Tatiana Hrivnáková byla v minulosti vdaná za herce Ivana Letka (87). Kromě Bakalářů a Plechové kavalerie ji mohli slovenští i čeští diváci vidět např. ve filmech Adam Šangala, Doktor Bencúr, Deset procent naděje či v pohádce Zlatá runa (1976), v níž ztvárnila titulní postavu královny podzemí.

Hana Zagorová (†75): Její velká vítězství a nejtěžší životní zkoušky

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.