Brejchová v nesnázích: Smutný obraz sebe sama | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Brejchová v nesnázích: Smutný obraz sebe sama

Tereza Brodská se rozepsala o mámině roli
Tereza Brodská se rozepsala o mámině roli (Instagram)

Rolí, ve kterých Jana Brejchová (82) excelovala, bylo nespočet. Mimo jiné se mezi ně čítá i filmový snímek z roku 2006 Kráska v nesnázích. Málo se ale ví, že právě tato role jí byla šitá na míru a herečka ji skoro nemusela hrát. 

V komedii Jana Hřebejka a Petra Jarchovského si zahrála po boku Jiřího Schmitzera (72) a Ani Geislerové (46), coby hlavní hrdinky. Právě tato role ale nápadně připomíná chod domácnosti, který byl obvyklý, když žila po boku Jaromíra Hanzlíka (74), který ji i Terezu Brodskou (54) terorizoval, jak sama několikrát otevřeně přiznala.

Kráska v nesnázích DVD , Brejchová, "nefoťte mě, nevím co mám dělat"

Kráska v nesnázích DVD , Brejchová, "nefoťte mě, nevím co mám dělat"

„Autoři jí napsali, skoro až symbolicky, podobný charakter ženy, jakou byla občas i ve svých civilních vztazích. Přizpůsobivá, vyhýbající se konfliktům, toužící nebýt osamělá,“ vylíčila Tereza Brodská v knize Moje máma Jana Brejchová

Popisuje také, jak se jí do role vůbec nechtělo a režiséři ji museli přemlouvat. „Trochu mi to vzalo dech. V tom, jak byl příběh jímavý, pravdivý a autentický. Chtěla jsem už s filmem definitivně skončit, natočila jsem jich za svůj život dost. Nakonec jsem měla radost, že jsem Honzovu nabídku přijala, natočil to skvěle. Už když jsem četla scénář, okouzlil mě,“ zavzpomínala sama Jana Brejchová. 

Doleželová jezdí k novému muži. Proč ty manévry? A Brejchová se obula do Brodské

Video se připravuje ...



Přečtěte si
andorea
6. 8. 2022 • 16:03

Že je Hanzlík dost velký svéráz nepochybuji, ale myslím že toho kopání do něj už bylo víc než dost.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.