Místo věčného odpočinku Trumpové (†73): PŘED SMRTÍ HO NAVŠTÍVILA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Místo věčného odpočinku Trumpové (†73): PŘED SMRTÍ HO NAVŠTÍVILA!

Tady, u první jamky, má vznikat pohřebiště rodiny Trumpových.
Tady, u první jamky, má vznikat pohřebiště rodiny Trumpových. (Profi media.cz, New York Post)

Po pohřbu československé rodačky Ivany Trumpové (†73) vyvstala otázka, jestli ještě za života byla někdy v místě, kde ji rodina pochovala. Tedy v golfovém resortu, který nechal v Bedminsteru ve státě New Jersey vystavět její exmanžel Donald Trump (76). Deníku Aha! se podařilo zjistit, že Ivana tohle místo dobře znala.

Luxusní resort se nachází cca 80 kilometrů od New Yorku. Právě sem rakev s ostatky Trumpové převezl po zádušní mši v katolickém kostele svatého Vincence Ferrerského na Manhattanu pohřební vůz. A právě tady se znovu sešla celá rodina Trumpových, včetně exprezidenta a jeho ženy Melanie (52), aby Ivanu pochovali do země nedaleko golfové jamky číslo 1.

Pohřeb Ivany Trumpové

Video se připravuje ...

„Pokud vím, tak se tam rodina pravidelně schází na různé oslavy, takže Ivana to místo znala,“ řekl Aha! kamarád Trumpové, módní návrhář Osmany Laffita (56). „Podle mě by si netroufli ji pochovat někam, kde to neznala, kde by to neměla ráda... Věřím, že má Ivana důstojné místo odpočinku, a až to půjde, určitě se za ní vypravím,“ dodal návrhář. Ten se posledního rozloučení v New Yorku ani v Bedminsteru nemohl zúčastnit, protože by mu úřady včas nevydaly vízum do USA.

Rodinné pohřebiště

Trump chtěl původně v areálu golfového centra vybudovat pohřebiště s tisícovkou míst. Plánoval, že si je členové golfového klubu budou moci ještě za života koupit, aby byli po své smrti stále v dobré společnosti. Úřady v Bedminsteru ale Trumpovi jeho vizi v roce 2014 shodily ze stolu. Když pak Trump se svým týmem seškrtal plán na 10 hrobových míst, radnice nakonec souhlasila. Protože chce být jednou americký exprezident na svém golfovém ranči pochovaný také, už na něm v tuto chvíli zbývá jen osm volných míst.

Pohřeb Ivany Trumpové

Video se připravuje ...

Přijde i velvyslanec

K hrobu Ivany Trumpové v Bedminsteru se chce co nevidět vydat i náš velvyslanec v USA Hynek Kmoníček (59), který se ve středu zúčastnil jen mše v New Yorku, a rodinného uložení zesnulé podnikatelky do země už ne.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.