Poslední potlesk po 42 sezonách: Nárožný (84) se loučil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Poslední potlesk po 42 sezonách: Nárožný (84) se loučil

Petr Nárožný (84) naposledy na jevišti: Končí s divadlem! Po téměř půl století
Petr Nárožný (84) naposledy na jevišti: Končí s divadlem! Po téměř půl století (David Kundrát, Pavel Machan, archiv)

Smutné loučení zažil v týdnu pražský Činoherní klub. Po 42 sezonách a skoro 30 rolích mu dal sbohem jeho klíčový herec Petr Nárožný (84). Stalo se tak v rámci derniéry představení Léda.

Roli rytíře ve hře Miroslava Krleži si Nárožný naposledy viditelně užíval. Ovace vestoje pak nebraly konce. „Sice pan Nárožný říká, že to bylo naposledy, ale já věřím, že se na našich prknech ještě někdy objeví,“ doufá ředitel legendární scény Vladimír Procházka (70). 

Obavy ze světa

Po představení si pak Nárožný se svými kolegy a spolupracovníky dopřál skleničku vína. Rozebíral s nimi i aktuální situaci v Česku a ve světě. „Když vidím, co se děje ve světě, co se děje v Evropě, tak mě to trápí,“ prohlásil před časem herec. Ten sice skončil ve své domovské scéně, ale dál ho můžeme vidět ve hře Milionový údržbář v Divadle Lucie Bílé.

Přišel ze Semaforu

Do Činoherního klubu nastoupil Nárožný v roce 1980, kdy přišel z divadla Semafor. Jeho první rolí byl Vilém Voigt v Hejtmanovi z Kopníku. Poslední rolí byl pak rytíř Oliver Urban ve hře Miroslava Krleži Léda (Manželskonemanželská povídka). Za ni získal Cenu Divadelních novin za rok 2010 a nominovali ho také na Cenu Thálie 2010 v kategorii mužský herecký výkon.

To nejlepší z pohádky S čerty nejsou žerty

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.